Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η Ρώμη υιοθετεί «τουριστικό φόρο»


Από την πρώτη Ιανουαρίου, η ιταλική πρωτεύουσα πρόκειται να επιβάλλει συμβολικό «φόρο» στους τουρίστες που θα την επισκέπτονται.

Από την πρώτη Ιανουαρίου, η ιταλική πρωτεύουσα πρόκειται να επιβάλλει συμβολικό «φόρο» στους τουρίστες που θα την επισκέπτονται.

Το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πρωτεύουσας, αποφάσισε να ζητήσει από τους τουρίστες που θα διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της, να καταβάλλουν, ημερησίως, από ένα μέχρι και τρία ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιλέγουν ξενοδοχεία δεύτερης κατηγορίας και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα λεγόμενα «bed and breakfast», θα πληρώνουν ένα ευρώ, οι πελάτες των ξενοδοχείων πρώτης κατηγορίας, δύο ευρώ, και όσοι προτιμούν τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πέντε αστέρων, τρία ευρώ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τα ταμεία του δήμου της Αιώνιας Πόλης, πρόκειται να εισπράξουν, κάθε χρόνο, 82 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα ευρώ, θα πρέπει επίσης να καταβάλλουν και οι επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν τουριστικό γύρο με πλοιάριο στον Τίβερη, ή με ανοικτό, διώροφο λεωφορείο, ενώ εξαιρούνται από τον νέο μέτρο τα παιδιά και όσοι πρόκειται να έλθουν στην Ρώμη για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, τόνισε ότι «πρόκειται για σημαντικό βήμα, από την στιγμή που οι Ρωμαίοι πολίτες, πληρώνουν ήδη τους φόρους τους και δεν είναι σωστό να αναλαμβάνουν και άλλα έξοδα». Ο δε αντιδήμαρχος Μάουρο Κουτρούφο, έκανε λόγο για ένα «πραγματικά ιστορικό γεγονός, από την στιγμή που πάνω από δώδεκα εκατομμύρια τουρίστες πρόκειται να δίνουν, κάθε χρόνο, την χρηματική συμβολή τους. Μια πρακτική που έχει ήδη υιοθετηθεί σε πολλές άλλες μεγάλες πρωτεύουσες».

«Είναι άλλο τόσο σημαντικό - πρόσθεσε ο Κουτρούφο - το ότι το 5% των εσόδων πρόκειται να επενδυθεί για τη συνολική στήριξη του τουριστικού τομέα».

Τον «τουριστικό φόρο» θα εισπράττουν οι «ρεσεψιόν» στα ξενοδοχεία. Οι ενώσεις καταναλωτών, όμως, εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις, κυρίως σχετικά με τον κίνδυνο μείωσης του αριθμού ξένων επισκεπτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους , η ετήσια κάμψη θα μπορούσε να αγγίξει το 7%.

Πηγη : skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...