Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται τα φρουτάκια από το 2011. Όλες οι αλλαγές στα τυχερά παιχνίδια




Μέχρι τώρα ισχύει η καθολική απαγόρευση, η οποία έχει οδηγήσει στον...

παράνομο τζόγο με τζίρο άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ .


Με το νέο έτος εκτός από τα φρουτάκια που έρχονται, αναμένονται και ριζικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια, με το υπουργείο Οικονομικών να φιλοδοξεί να βάλει στα κρατικά ταμεία ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών.


Σύμφωνα με το ισχύων καθεστώς, απαγορεύονται τα τεχνικά παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών μέσω διαδικτύου και οποιαδήποτε άλλη παιχνιδομηχανή, κάτι που κρίθηκε παράνομο με την Ελλάδα να καταδικάζεται από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για παραβίαση διατάξεων για τις ελευθερίες κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών.


Μάλιστα, αυτή η ολική απαγόρευση ήταν εκείνη που οδήγησε στην παρανομία, καθώς ο παράνομος τζίρος από τα τυχερά παιχνίδια εκτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά από αυτά τα χρήματα το ελληνικό δημόσιο δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ.


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθείται, για το 2011 θα προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατομμυρίων ευρώ από την έκδοση αδειών και περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιχνιδιών, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα εισπράττονται σε ετήσια βάση.


Παράλληλα, σύμφωνα με τις προτάσεις, προωθείται η διενέργεια τυχερών παιχνιδιών μετά από αδειοδότηση και σύσταση ειδικού φορέα, ο οποίος θα παρακολουθεί την αγορά. Μάλιστα, αναμένεται να θεσπιστούν κανόνες, προκειμένου να προστατεύονται οι ανήλικοι, κανόνες που θα αναφέρουν ελάχιστο κόστος συμμετοχής στο παιχνίδι ή στο στοίχημα, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία ατομικής κάρτας παίκτη, προκειμένου να ελέγχεται η ηλικία και οι συναλλαγές.


Επίσης, θα προβλέπεται φορολόγηση με διοικητικά τέλη εκκίνησης και λειτουργίας, φόρο παιχνιδιού και στοιχήματος για τον κύκλο εργασιών και φόρος επί των κερδών των παικτών, όπως και στην περίπτωση των λαχείων.

nea-online.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...