Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

1760 PS3 δημιούργησαν τον ταχύτερο διαδραστικό υπολογιστή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων!


Μηχανικοί της αμερικανικής Αεροπορίας δημιούργησαν τον ταχύτερο διαδραστικό υπολογιστή των αμερικανικών ενόπλων...
 δυνάμεων, συνδέοντας τους επεξεργαστές 1760 Sony PlayStation 3, όπως έκανε γνωστό με δημοσίευμά της η Air Force Times.

Η κατασκευαστική σύνθεση του νέου υπερυπολογιστή έγινε στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου της Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Wright-Patterson στο Οχάιο, κάνοντας τον συγκεκριμένο υπολογιστή τον 35ο πιο γρήγορο υπολογιστή στον κόσμο.

Ο διευθυντής του τμήματος έρευνας Mark Barnell είπε πως το εργαστήριο της Αεροπορίας δαπάνησε περί τα 2 εκατομμύρια $ ή το 1/10 του κόστους που θα απαιτείτο εάν χρησιμοποιούνταν κλασικοί υπολογιστές για τη δημιουργία του νέου υπερυπολογιστή που έχει πάρει το όνομα το σύμπλεγμα του Κόνδορα (Condor Cluster).

Το νέα αυτή μέγα σύνθεση υπολογιστών θα χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία δορυφορικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης δίνοντας ώθηση στις ικανότητες της στρατηγικής αναγνώρισης για την αμερικανική Αεροπορία, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Air Force Times. Ο νέος υπολογιστής μπορεί να επιτύχει 1,5 GigaFLOPS ανά 1 watt ισχύος. Το FLOPS (floating point operations per second ) το οποίο μεταφράζεται ως επιχειρήσεις ανά δευτερόλεπτο και αποτελεί στάνταρτ μονάδα μέτρησης της υπολογιστικής ισχύος υπερυπολογιστών.

Πηγή: defenceNet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...