Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Εξουδετερώθηκε δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, όπου ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε δέμα, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και μάλιστα ήταν παρόμοιο με τα πακέτα-βόμβες που εξεράγησαν την περασμένη εβδομάδα τραυματίζοντας δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής. Λίγο νωρίτερα, ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και ελέγχθηκε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Ρώμη, το οποίο ωστόσο δεν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης, φάκελος που περιείχε μαύρη θήκη μουσικού CD, με άσπρη σκόνη στο εσωτερικό παραδόθηκε σε υπάλληλο του θυρωρείου, ο οποίος κατάφερε να απομακρύνει το πακέτο και να το πετάξει στο έδαφος πριν εκραγεί. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες ενδείξεις, οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.
Ύποπτα πακέτα εντοπίσθηκαν και στις πρεσβείες της Δανίας και του Μονακό, όπως αποδείχθηκε όμως, ούτε κι αυτά περιείχαν εκρηκτικό μηχανισμό.
Ιταλική Αστυνομία: "Δε συνδέονται οι επιθέσεις στην Αθήνα με εκείνες της Ιταλίας"
«Μέχρι τώρα δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν άμεσα το κύμα εκρηκτικών φακέλων που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ιταλία», δήλωσε ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας Αντόνιο Μαγκανέλλι.

Ο ίδιος προσέθεσε πως «συμφωνώ πλήρως με τα όσα δήλωσαν το σήμερα το πρωί, ελληνικές κυβερνητικές πηγές».

Μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «οι επαφές και οι συνεργασία μεταξύ των αναρχικών των δυο χωρών, είναι αντικείμενο κοινών ερευνών της ελληνικής και της ιταλικής αστυνομίας, αφού τα δυο κράτη, στον τομέα της ασφάλειας, συνεργάζονται στενότατα».

Σημειώνεται πως εισαγγελικές πηγές κάνουν λόγο για την ίδια οργάνωση που ήταν πίσω από τα χτυπήματα της περασμένης Πέμπτης (23/12), δηλαδή της Federazione Anarchica Informale (Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας).
Υπενθυμίζεται πως η FAI, είχε αναλάβει την ευθύνη για παγιδευμένα πακέτα που εξεράγησαν και τραυμάτισαν δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.
Συνεργασία με ελληνικές αρχές
Συνεργασία με τους Έλληνες Ανακριτές που ερευνούν υποθέσεις τρομοκρατικών ομάδων επιθυμούν οι Ιταλοί συνάδελφοι τους, οι οποίοι ήδη μέσω των αρμόδιων υπουργείων έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ελληνικές αρχές.

Η Ιταλική Δικαιοσύνη έχει στραφεί προς την Ελλάδα μετά από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε έγινε βομβιστική ενέργεια στο αεροδρόμιο "Φιουμιτσίνο" για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση «FAI (Federazione Anarchica Informale) - Πυρήνας Λάμπρος Φούντας». Η ενέργεια είχε σημειωθεί σχεδόν ένα μήνα μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Δάφνη όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ο Λάμπρος Φούντας.

Οι Εφέτες Ανακριτές των ελληνικών φακέλων της τρομοκρατίας έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα θέματα για τα οποία ενδιαφέρονται οι Ιταλοί συνάδελφοι τους. Ο Εφέτης Ανακριτής κ. Κ. Μπαλτάς έχει συναντηθεί με τον Ανακριτή της γειτονικής χώρας στην Χάγη όπου οι δύο δικαστικοί αντάλλαξαν πληροφορίες για τα στοιχεία των ερευνών τους και για τα στοιχεία που ενδέχεται να αποκαλύψουν κοινή δράση προσώπων ή ομάδων.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ιταλία με τα πακέτα βόμβες, που όπως φαίνεται αποτελούν ενέργειες της FAI (Άτυπη Ομοσπονδία Αναρχικών) είναι πιθανό να επισπεύσουν τις διαδικασίες συνεργασίας των δύο πλευρών.

Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιταλικές Αρχές ζητούν από τους Εφέτες στοιχεία και για συγκεκριμένα πρόσωπα, Ιταλούς υπηκόους, που πιστεύουν ότι μπορεί να σχετίζονται με ελληνικές δικογραφίες.Εσφαλμένος ο συναγερμός στην πρεσβεία της Φινλανδίας και της Αλβανίας
Για εσφαλμένο συναγερμό επρόκειτο για τα ύποπτα δέματα που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (27/12) στην πρεσβεία της Φινλανδίας στο Βατικανό στη Ρώμη και στην πρεσβεία της Αλβανίας στην ιταλική πρωτεύουσα.

Πηγη : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...