Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κοτόπουλο Teriyaki Μέλι τζάμια (Συνταγή ιαπωνικά)

Κοτόπουλο Teriyaki Μέλι τζάμια (Συνταγή ιαπωνικά)
Συνταγή για 4
Συστατικά: 500g φιλέτα στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε κύβους1 / 4 φλιτζανιού σάλτσα teriyaki2 κουταλιές της σούπας μέλι2 κουταλιές λάδι μαγειρέματος1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, φλούδα, ψιλοκομμένο3 φλιτζάνια φέτες χοντρές λαχανικά (καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές, οποιουδήποτε χρώματος, το μπρόκολο, το σέλινο, κ.λπ.) Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:Ζεσταίνουμε το λάδι (υψηλή θερμοκρασία), κατά προτίμηση σε ένα γουόκ και τσιγαρίστε το κοτόπουλο με το τζίντζερ μέχρι να πάρουν χρυσό. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε πετώντας μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Αρχίσουμε να προσθέτουμε τα λαχανικά που παρασκευάζονται, με την προσθήκη πρώτα τα σκληρότερα. Για παράδειγμα, αν έχετε προετοιμαστεί όλα τα παραπάνω λαχανικά, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα καρότα και το μπρόκολο και τελειώστε με τις πιπεριές και κολοκυθάκια. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα λαχανικό στο wok σας θα πρέπει να το ανακατεύετε για 30sec και 1 λεπτό πριν προσθέσετε την επόμενη. Περίοδος με λίγο αλάτι και pepper.Add η σάλτσα teriyaki και το μέλι σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να ανακατεύετε καλά. Αν το μέλι σας είναι πολύ παχύ προσθέσετε λίγο περισσότερο σάλτσα teriyaki. Προσθέστε τη μικτή μέλι και σάλτσα teriyaki στο γουόκ με το κοτόπουλο. Ανακατεύετε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να στρώσεις σάλτσα όλα τα υλικά. Μήπως όλα αυτά σε δυνατή φωτιά.Σερβίρετε ζεστό με κάποια χυλοπίτες. Απολαύστε το και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τσεκουριά μπαστούνια!


Chicken Teriyaki Honey Glazed (Japanese Recipe)


Recipe for 4

Ingredients:500g chicken breast fillets, boneless and skinned, cut into cubes
1/4 cup teriyaki sauce
2 tablespoons honey
2 tablespoons cooking oil
1 large onion cut into thick wedges
1 teaspoon fresh ginger, peeled, thinly chopped
3 cups thickly sliced vegetables (carrots, zucchini, bell peppers –any colour, broccoli, celery, etc)Salt and pepper

Preparation:
Heat the oil (high heat) preferably in a wok and stir-fry the chicken with the ginger until lightly golden. Add the onions and continue tossing until onions become translucent. Start adding the vegetables you prepared, by adding first the harder ones. For example if you prepared all the above mentioned vegetables then you should start with the carrots and the broccoli and finish with the bell peppers and zucchini. Each time you add a vegetable into your wok you should stir it for 30sec to 1 minute before you add the next one. Season with some salt and pepper.Add the teriyaki sauce and the honey in a glass and stir until they mix well. If your honey is too thick add some more teriyaki sauce. Add the mixed honey and teriyaki sauce into the wok with the chicken. Stir well for 3-4 minutes until the sauce coats all the ingredients. Do all this over high heat.
Serve hot with some noodles. Enjoy and try to use chop sticks!

http://xs-recipes.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...