Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ελπίδες για Αλτσχάιμερ, ημικρανία


Ελπίδες για την ανάπτυξη νέων μεθόδων αντιμετώπισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, αλλά και εγκεφαλικών όγκων και επεισοδίων, δίνει η ανακάλυψη από Βρετανούς επιστήμονες του γενετικού μηχανισμού που ελέγχει την εξέλιξη των βλαστοκυττάρων του νευρικού συστήματος στα έμβρυα.


Σε μελέτη τους, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Nature Neuroscience», Βρετανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι το γονίδιο Sox9 αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη των βλαστοκυττάρων του νευρικού συστήματος σε έμβρυα, δίνοντας κύτταρα τα οποία στη συνέχεια εξελίσσονται σε εγκεφαλικό ή μυελικό ιστό.
Κάνοντας πειράματα σε ποντίκια, διαπίστωσαν ότι κάνοντας χρήση του γονιδίου αυτού μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάπτυξη τέτοιων κυττάρων, κάτι που ενισχύει τη μελλοντική προοπτική αντικατάστασης ή να αναζωογόνησης κατεστραμμένων εγκεφαλικών κυττάρων σε ανθρώπους.
«Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον έλεγχο των βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο και στην αναγέννηση διαφορετικών τύπων νευρικών κυττάρων», δήλωσε ο Τζέιμς Μπρίσκο, του Συμβουλίου Ιατρικής Ερευνας της Βρετανίας.
Επίσης, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι ένα γονίδιο, που είναι γνωστό ως «TRESK», συνδέεται με την εμφάνιση ημικρανίας σε έναν στους πέντε πάσχοντες. Διεθνής ομάδα ερευνητών ανέλυσαν δείγματα DNA οικογενειών με συχνές ημικρανίες και διαπίστωσαν πως, αν το συγκεκριμένο γονίδιο δεν λειτουργεί σωστά, περιβαλλοντικοί και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τα κέντρα πόνου στον εγκέφαλο και να προκαλέσουν ισχυρούς πονοκεφάλους.
Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ (Πηγές: BBC, Independent)

http://www.koproskyla.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...