Συστατικά:300g. χοιρινός κιμάς1,5 φλιτζάνι κριθαράκι1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας2 κουταλιές ελαιόλαδο1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 / 3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, θρυμματισμένα1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο χαλούμι3 φλιτζάνια νερόΜπεσαμέλ:1 σκουπίδια φρέσκο γάλα5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ανάλατο)7 κουταλιές της σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 / 3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, σκόνη1 / 3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Προετοιμασία:Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήστε το ζεστό σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρέας και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι συνεχώς μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και κανέλα και ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι είναι διαφώτιστων. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύετε να συνδυάσουν με άλλα υλικά και να απορροφήσει τα υγρά στην κατσαρόλα. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίστε να ανακατεύετε.Μειώστε τη θερμότητα, προσθέστε το νερό και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι για να απορροφήσει το μισό νερό. Όταν το μισό νερό απορροφάται, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Το λίπος και αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί. Προσθέστε σε αυτό το μείγμα κριθαράκι και το βάλει στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και να λιώσει, αλλά δεν καίγονται. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύετε με το "ψήσιμο" αυτό μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας γρήγορα με beater αυγών για την πρόληψη της πήξης.Όταν το γάλα είναι εντελώς σε συνδυασμό με το αλεύρι, τοποθετήστε το πίσω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αν σταματήσετε το ανακάτεμα θα πήξει, ως εκ τούτου θα πρέπει συνεχώς να ανακατεύουμε μέχρι να μοιάζει με βελούδο.Μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, θερμότητα μείωση να αποφύγει να κολλήσει στον πάτο της γλάστρας. Ας το πάρει αφρώδη και αποσύρετε από τη φωτιά. σάλτσα σας πρέπει να είναι παχύ, αλλά δεν είναι πολύ παχιά (κάτι ενδιάμεσο). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.Ρίξτε ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω από το κριθαράκι μείγμα και πασπαλίζουμε με χαλούμι και δυόσμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 20 λεπτά μέχρι χρυσό-καφέ στην κορυφή. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Απολαύστε το!
Ingredients:
300g. minced pork
1.5 cup orzo
1 large onion, chopped
1 can tomato sauce
2 tablespoons olive oil
1/2 teaspoon salt
1/3 teaspoon black pepper powder
1/2 teaspoon cinnamon
1 tablespoon dried mint, crushed
1/2 cup grated halloumi cheese
3 cups water
Béchamel sauce:
1 litter fresh milk
5 tablespoons butter (unsalted)
7 tablespoons of flour (all-purpose)
1/2 teaspoon salt
1/3 teaspoon black pepper, powder
1/3 teaspoon nutmeg
3 tablespoons grated Parmesan cheese (optional)
Preparation:
In a large pot add the olive oil and let warm at medium heat. Add meat and stir with a fork continuously until it becomes granular. Add the onion, salt, pepper and cinnamon and stir for 3 minutes until the onion is translucent. Add the orzo and stir to combine with other materials and absorb the liquids in the pot. Add the tomato sauce and continue stirring.
Reduce heat, add the water and stir occasionally. Leave on low heat without lid to absorb half the water. When half the water is absorbed, remove the pot from heat.
Grease and flour a rectangular baking dish. Add to this the orzo mixture and put aside until you prepare the béchamel sauce.
In a medium pot, add the butter to warm up and melt, but not burn. Add flour and stir to "cook" it until it changes a little its colour. Remove the pot from heat, and pour the milk little by little, stirring rapidly with an egg beater to prevent clotting.
When milk is completely combined with the flour, place it back on the heat and stir continuously. If you stop stirring it will clot, therefore you need to constantly stir until it looks like velvet.
As soon as the sauce start to thicken, decrease heat to avoid sticking to the bottom of the pot. Let it get bubbly and remove from heat. Your sauce should be thick but not too thick (something in between). Remove from heat and add pepper, nutmeg and Parmesan and mix well.
Pour evenly the sauce over the orzo mixture and sprinkle with halloumi and mint. Bake in preheated oven at 200oC for 20 minutes until golden-brown on top. Serve hot. Enjoy!
http://xs-recipes.blogspot.com/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...