Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μειώθηκαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών υποχώρησαν στα 121,68 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2016, από 122,23 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιουνίου όταν επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές αναλήψεις το σύνολο των καταθέσεων ανέρχονταν σε 122,2 δισ. ευρώ.
Σε ετήσια βάση (Φεβρουάριος “15 – Φεβρουάριος “16) η μείωση των καταθέσεων αγγίζει το 13,4%.
Στο σκέλος των χορηγήσεων, ακόμη λιγότερα δάνεια χορήγησαν οι τράπεζες τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 295 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η πιστωτική επέκταση το Φεβρουάριο να καταγράψει μείωση κατά 2,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
Πιο αναλυτικά, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Φεβρουάριο του 2016, ήταν αρνητική κατά 48 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 205 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,9% από -1,4% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων παρέμεινε αμετάβλητος στο -1,6%, έναντι του Ιανουαρίου του 2016 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 49 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 14 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -6,1% το Φεβρουάριο του 2016, από 1,3% τον προηγούμενο μήνα ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 1 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 191 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Τα στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά περίπου 226 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι στα 66,8 δισ. ευρώ. Το χρέος των νοικοκυριών σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες διαμορφώθηκε στα 25,4 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

http://www.trelokouneli.gr/meiothhkan-oi-katatheseis-epicheiriseon-kai-noikokurion/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...