Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μίνι κονκόρντ κάνει Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες!

Ονομάζεται Boom και είναι ένα μικρό κονκόρντ, 40 θέσεων, που σχεδίασε...
μια αμερικανική εταιρεία από το Ντένβερ, με στόχο να κάνει τις υπερηχητικές πτήσεις ρουτίνα. Με τιμή εισιτηρίου 5.000 -δηλαδή περίπου 4.500 ευρώ- το μίνι κονκόρντ υπόσχεται να κάνει το Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μόλις 3,5 ώρες.


Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή των προτύπων κινητήρων του Boom. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της, το αεροσκάφος-«πύραυλος» θα πετάει με ταχύτητα περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των υπολοίπων αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας και σε ύψος 60.000 ποδιών, γεγονός που θα επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα της καμπυλότητας της γήινης επιφάνειας.


Οι συνολικά 40 θέσεις θα είναι μοιρασμένες σε δύο μονές σειρές με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να έχουν παράθυρο αλλά και μεγαλύτερη άνεση. Το μίνι κονκόρντ θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το συνολικό του βάρος και επιτρέποντάς του να αναπτύσσει ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Στα μελλοντικά «αστραπιαία» ταξίδια του Boom πρόκειται να ενταχθούν και οι πτήσεις Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο διάρκειας μόλις πέντε ωρών, και Λος Άντζελες-Σίδνεϊ διάρκειας 6 ωρών.






Σύμφωνα με τον 35χρονο επινοητή του Boom και πρώην εργαζόμενο στην Amazon, Μπλέικ Σολ, «η ιδέα βασίστηκε σε ένα αεροσκάφος που θα ταξιδεύει ταχύτερα από κάθε άλλο αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας και με εισιτήριο που δεν θα ξεπερνά σε τιμή εκείνο της πρώτης θέσης για τόσο μεγάλες πτήσεις».

http://perierga.gr/2016/03/%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%BD%CF%84-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%85%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%B7/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...