Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" ζει η Βιάννος - Δύο καναντέρ στον Κερατόκαμπο

Για ανεξέλεγκτη κατάσταση κάνουν λόγο φορείς και κάτοικοι
Σε απόσταση αναπνοής από εξοχικές κατοικίες οι φλόγες
Αιματηρό περιστατικό τα ξημερώματα στη Βιάννο 

Ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" ζει η Βιάννος - Δύο καναντέρ στον Κερατόκαμπο
Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες

Συνεχίζει την καταστροφική της δράση η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Βιάννου. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν αρχικά δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ωστόσο το ένα χρειάστηκε να μεταβεί στο μέτωπο που "άνοιξε" στον Κάστελλο Ρεθύμνου (διαβάστε εδώ).




Λίγο πριν τις 13.00 μετά το μεσημέρι οι φλόγες "ξέφυγαν", με τη φωτιά να κατευθύνεται προς την τουριστική περιοχή του Κερατόκαμπου, με ό,τι συνέπειες συνεπάγονται. Έκκληση απευθύνουν οι κάτοικοι της περιοχής, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθεί η περιοχή από ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα". Για ανεξέλεγκτη κατάσταση κάνει λόγο και ο δήμαρχος Βιάννου, Π.Μπαριτάκης, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν ξανά οικισμοί, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Νέα εστία φωτιάς εμφανίστηκε στο Βαχό, στο ύψος του λατομείου.
 
Στην περιοχή του Κερατόκαμπου σπεύδουν αυτή την ώρα δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ζητηθεί επίσης ένα ελικόπτερο Έρικσον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες "γλείφουν" εξοχικές κατοικίες στην παραλία, τις οποίες έχουν ήδη εγκαταλείψει οι παραθεριστές. Αγωνία επικρατει και για την τύχη της Πινακοθήκης.



Ο καπνός από τη φωτιά φαίνεται από την παραλία της Ψαρής Φοράδας


Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ρίχτηκαν, αρχικά, στη μάχη με τις φλόγες.


Οι οικισμοί Χόνδρος, Κάτω Βιάννος και Περβόλα παραμένουν εκκενωμένοι, ωστόσο, σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Χ.Μπουραντάς, η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη, καθώς απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τις κατοικημένες αυτές περιοχές. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με διάσπαρτες εστίες και αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων.


Για ανεξέλεγκτη κατάσταση που ευνοούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι έκανε λόγο μιλώντας στο Cretalive, ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης. Στο σημείο βρίσκεται απο τις πρώτες πρωϊνές ώρες και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Τους πυροβόλησε, επειδή ... βιντεοσκοπούσαν τη φωτιά
Ενώ η Βιάννος φλέγεται, ένα αιματηρό περιστατικό έρχεται να αναστατώσει την τοπική κοινωνία. Τα ξημερώματα, λοιπόν, δύο νεαροί φίλοι, ηλικίας 24 και 38, μαζί με μια κοπέλα βρέθηκαν μπροστά στη φωτιά, με την κοπέλα μάλιστα να βιντεοσκοπεί τις φλόγες και την καταστροφική τους δράση.
Ένας 20χρονος κτηνοτρόφος από τις Ατσιπάδες που έχει ζώα στην περιοχή της Κάτω Βιάννου, εξαιρετικά ανήσυχος από την κατάσταση καθώς κινδύνευσαν τα ζώα του, αντιλήφθηκε την τριμελή παρέα και ... ζήτησε το λόγο, ρωτώντας γιατί εκείνοι "τραβούν" βίντεο ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται!
Ακολούθησε λογομαχία με τον 20χρονο να βγάζει όπλο και να πυροβολεί.
Ο 24χρονος και ο 38χρονος μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 38χρονος έχει δεχτεί τραύμα από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι και είναι στο χειρουργείο για αφαίρεση τμήματος του εντέρου, ενώ κατόπιν οι γιατροί θα ασχοληθούν με το τραύμα στο πόδι. Ο 24χρονος μετά από επέμβαση στη μηριαία αρτηρία νοσηλεύεται στην αγγειοχειρουργική κλινική.
Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο 20χρονος αναζητείται. 

http://www.tnsite.gr
http://www.cretalive.gr/new/102758/crete/Aimatiro_peristatiko_sti_Bianno_me_duo_traumaties

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...