Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Έπιασε δουλειά η τρόικα στην Κύπρο

 Έπιασε δουλειά η τρόικα στην Κύπρο
 
Χωριστές συναντήσεις είχαν το πρωί οι τεχνοκράτες της τρόικας με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι ξεκαθάρισε στην τρόικα, πως πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού ο εταιρικός φόρος, «γιατί αποτελεί το όχημα της Κύπρου για να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Εξήγησε επίσης ότι αυτό που οδήγησε την Κύπρο στον Μηχανισμό Στήριξης, πέραν των προβλημάτων και ανισορροπιών στην κυπριακή οικονομία είναι και οι ζημιές στον χρηματοπιστωτικό τομέα από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι ανέλυσε στους εκπροσώπους της τρόικας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία και ότι συμφώνησαν πως η συζήτηση θα συνεχισθεί σε μεγαλύτερο βάθος κατά την επόμενη επίσκεψή της στην Κύπρο. Είπε επίσης ότι το ΑΚΕΛ έθεσε κάποια ζητήματα, τα οποία καθιερώθηκαν στην Κύπρο εδώ και δεκαετίες, όπως το θέμα του εταιρικού φόρου, και τα οποία θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την Κύπρο.
Στο μεταξύ το συνδικαλιστικό κίνημα, δια στόματος εκπροσώπων επαγγελματικών σωματείων, έκανε σαφές προς τους εκπροσώπους της τρόικας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί κατάργηση του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ). Συνδικαλιστικοί φορείς κατέθεσαν τις θέσεις τους επί των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, σε δηλώσεις τους εξέφρασαν λύπη για τη θέση των εργοδοτικών οργανώσεων για κατάργηση της ΑΤΑ.
Επιπλέον, οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την ελπίδα πως η τρόικα θα διαγνώσει ότι το πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είναι οι τράπεζες, τα υψηλά επιτόκια και η έλλειψη ανάπτυξης.

 http://troktiko.eu/2012/07/epiase-douleia-h-troika-sthn-kupro/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...