Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι χρήστες δεν δίνουν τα αληθινά τους στοιχεία στο διαδίκτυο

image135 Οι χρήστες δεν δίνουν τα αληθινά τους στοιχεία στο διαδίκτυο
 
Μια νέα έρευνα του ευρωβαρομέτρου που δημοσιοποιήθηκε από τις Βρυξέλλες δείχνει ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ευρώπη ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια σε αυτό. Το 89% αποφεύγει να αποκαλύπτει προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο και το 74% συμφωνεί ότι ο κίνδυνος να πέσει κανείς θύμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει αυξηθεί από τον προηγούμενο χρόνο. Επίσης το 12% των χρηστών του Διαδικτύου σε όλη την ΕΕ έχει ήδη πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης και 8% έχουν πέσει θύμα αντιποίησης ταυτότητας. Παρ’ όλ’ αυτά και όπως προκύπτει από την έρευνα, το 53% των χρηστών δεν έχει αλλάξει κανέναν από τους κωδικούς πρόσβασής τους στο Διαδίκτυο τον περασμένο χρόνο.
Άλλες βασικές διαπιστώσεις της έρευνας είναι οι εξής :
– Το 53% των χρηστών του Διαδικτύου λέει ότι αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου, ένα 52% χρησιμοποιεί ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, 48% πραγματοποιεί Διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, ενώ 20% πωλούν εμπορεύματα ή υπηρεσίες
– Το 29% των χρηστών του Διαδικτύου δεν έχει αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για Διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές ή οι αγορές μέσω Διαδικτύου.
– Το 59% θεωρεί ότι δεν είναι καλά πληροφορημένο σχετικά με τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
– Το 40% ανησυχεί μήπως κάποιος πάρει ή καταχραστεί τα προσωπικά του δεδομένα και 38% ανησυχούν για την ασφάλεια των πληρωμών μέσω Διαδικτύου.

 http://troktiko.eu/2012/07/oi-christes-den-dinoun-ta-alhthina-tous-stoicheia-sto-diadiktuo/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...