Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμο 930.000 ευρώ στη Philips

Πρόστιμο ύψους 930.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει η Philips επειδή δεν συνεργάστηκε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπέβαλε καθόλου ή δεν έδωσε πλήρη στοιχεία και καταστάσεις που της ζητήθηκαν σχετικά με τις...
ενδοομιλικές συναλλαγές της.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις ενδοομιλικές συναλλαγές που επιβάλλεται σε επιχείρηση από το υπουργείο. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, πρόκειται να υπογραφεί άμεσα η σχετική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, η συγκεκριμένη εταιρεία εκτός από το εν λόγω πρόστιμο απειλείται με ακόμη υψηλότερο για τις φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις αγγίζουν το 10% του τζίρου των ενδοομιλικών συναλλαγών, ποσοστό το οποίο σε μια περίπτωση, όπως έχουν αποκαλύψει υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι από τις 41 πολυεθνικές που έχουν επιλεγεί για να ελεγχθούν, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 10. Σε όσες από αυτές εντοπίστηκαν παρατυπίες, οι φάκελοι έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο Οικονομικών και στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής τροπολογίας να ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων που μεταφέρουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους φορολογικούς συντελεστές. Οι ίδιοι παράγοντες συνέδεσαν την πολυπλοκότητα των ενδοομιλικών συναλλαγών και με την προσπάθεια- πίεση των πολυεθνικών να μην καταβάλλουν τις οφειλές τους προς τους πιστωτές- προμηθευτές τους.

Read : http://www.enimerwsi.gr/2012/01/930000-philips.html#ixzz1l454Jt9e

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...