Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Απίστευτη απάτη: Βάφουν με μαύρο χρώμα αλεύρια και πουλάνε μαύρο ψωμί!

Απίστευτη απάτη: Βάφουν με μαύρο χρώμα αλεύρια και πουλάνε μαύρο ψωμί! Επικίνδυνες χημικές και τοξικές ουσίες που ενοχοποιούνται για καρκίνους…Επικίνδυνα ανεξέλεγκτη εμφανίζεται στην Ελλάδα, τόσο η αγορά σιτηρών, όσο και η παραγωγή ψωμιού και ιδιαίτερα τα παράγωγα αρτοσκευάσματα, στα οποία οργιάζει στην κυριολεξία η νοθεία και η χρήση επικίνδυνων χημικών και τοξικών ουσιών που προκαλούν ένα σωρό αρρώστιες και καρκίνους.
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε εκατοντάδες φούρνους και δεκάδες αλυσίδες που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια και αντικατέστησαν τους παραδοσιακούς φούρνους στις γειτονιές, έχει διαμορφώσει μια νέα αγορά, από την οποία απουσιάζουν οι έλεγχοι και οι κανόνες, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να είναι και πάλι το μεγάλο θύμα.
Οι μεγάλες αλυσίδες και πολλοί φούρνοι έχουν δημιουργήσει τεχνητή ζήτηση για το μαύρο ψωμί, το οποίο διαφημίζουν ως υγιεινό! Οι καταναλωτές αγοράζουν το μαύρο ψωμί και το πληρώνουν πανάκριβα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που παίρνουν, είναι… άσπρο που μαυρίζει στη διαδικασία της ζύμωσης, από πρόσθετη τοξική μπογιά.
Το κόλπο αυτό που χρησιμοποιούν απροκάλυπτα οι απατεώνες, για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος, είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, αφού προκαλεί πολλές παθήσεις και καρκίνο.
Τα παράγωγα με τα… χημικά
Ιλιγγιώδη αύξηση παρουσιάζει επίσης η κατανάλωση διαφόρων αρτοσκευασμάτων, όπως ειδικά ψωμάκια για σάντουιτς και άλλα παράγωγα από ψωμί. Η αγορά αυτή είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη, αφού χρησιμοποιούνται κατά κόρον επικίνδυνες χημικές ουσίες, για να έχουν μεγάλη διάρκεια αντοχής τα αρτοσκευάσματα να φουσκώνουν και να γίνονται πιο… νόστιμα! Τα κέρδη που αποκομίζουν από τα προϊόντα αυτά οι μεγάλες αλυσίδες και πολλοί φούρνοι είναι τεράστια και γι΄ αυτό ο ανταγωνισμός τους οδήγησε στην αναζήτηση ουσιών, που θα κάνουν τα προϊόντα αυτά περισσότερο ελκυστικά, αδιαφορώντας παντελώς για τις επικίνδυνες παρενέργειες των χημικών ουσιών στην υγεία των καταναλωτών.
Αλυσίδες σούπερ μάρκετ
Οι αλυσίδες φούρνων που έχουν κατακλύσει την αγορά, λειτουργούν ως πολυκαταστήματα. Προσφέρουν στους πελάτες πίτσες, έτοιμα φαγητά, παγωτά, σάντουιτς, ποτά και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Στην ουσία, δεν πρόκειται για φούρνους, αλλά χρησιμοποιούν το ψωμί ως όχημα για να μπουν σε άλλες αγορές. Ο καταναλωτής μπαίνει σε ένα κατάστημα αλυσίδας στο οποίο πήγε για ψωμί και φεύγει με μια τσάντα με άσχετα είδη, τα περισσότερα από τα οποία δεν περνούν από κανένα έλεγχο, είναι επικίνδυνα αλλά και πανάκριβα.
Αλυσίδες φούρνων, πλυντήρια βρώμικου χρήματος
Μια μεγάλη αλυσίδα φούρνων, από τις πλέον αναπτυσσόμενες, αποτελεί σύμφωνα με έλεγχο του ΣΔΟΕ πλυντήριο βρώμικου χρήματος, που προέρχεται από πορνεία και ναρκωτικά! Σε έλεγχο στο λογιστήριο της εταιρείας το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ανακάλυψε ότι η εν λόγω αλυσίδα είχε κοινό λογιστήριο με ένα δίκτυο εμπόρων λευκής σαρκός, που εκμεταλλεύονται περισσότερες από 2.000 αλλοδαπές.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είχε στήσει για τις ανάγκες της επιχείρησης και ένα δίκτυο από στριπτιζάδικα, στα οποία εκπορνεύονταν οι αλλοδαπές. Το βρώμικο χρήμα από την πορνεία, χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη αλυσίδας με φούρνους που θεωρούνται από τους καλύτερους στην ελληνική αγορά.
Το καρτέλ από την Ουκρανία
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από άκρως αξιόπιστη πηγή, μια ακόμα αλυσίδα από φούρνους συνεταιρίστηκε πρόσφατα με το λεγόμενο καρτέλ των ουκρανών, πουλώντας το 30% των μετοχών της. Πρόκειται για το ίδιο δίκτυο, που εμπλέκεται στο εμπόριο λευκής σαρκός και χρησιμοποιεί τους φούρνους ως πλυντήριο. Η ίδια πηγή πρόσθεσε, ότι για πρώτη φορά γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το κόλπο του φρανσάιζ, που αποφέρει και κέρδη. Γιατί οποιαδήποτε άλλη απόπειρα για ξέπλυμα, συνεπάγεται απώλειες που φτάνουν το 50% του μαύρου χρήματος.
Την ώρα που οι αλυσίδες με τους φούρνους βρίσκονται στην κυριολεξία εκτός ελέγχου καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, κάποιοι στην κυβέρνηση παραμυθιάζουν τον κόσμο επαναφέροντας το ζύγι στο ψωμί.
Οι καταναλωτές δεν σώζονται αν πάρουν 20 γραμμάτια παραπάνω σαν τσόντα στο ψωμί. Απαιτούν ουσιαστική προστασία, πρώτα απ΄ όλα της υγείας τους με αυστηρούς ελέγχους στην παραγωγή του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων, καθώς και έλεγχο τιμών σε όλα τα υπόλοιπα είδη, που πωλούν οι αλυσίδες οι οποίες έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr
http://fumara.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...