Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Συγκλονίζει ο Στάθης Ψάλτης: Πεινάω


Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε αρχικά για το τραγικό συμβάν στις φυλακές Μαλανδρίνου, ωστόσο στη συνέχεια εστίασε την προσοχή του στην…
οικονομική κρίση, που συνεχίζει να μαστίζει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Ο προβληματισμός του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ήταν έκδηλος, επισημαίνοντας πως «σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε να φάμε τίποτα». Ως γνήσιος άνθρωπος της τέχνης, με λόγο μεστό και καταλυτικό, έκανε χρήση ορισμένων στίχων από το ποιήμα «Οι Μοιραίοι» του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη, Κώστα Βάρναλη, για να εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για το μέλλον της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η αγάπη του κόσμου τού δίνει δύναμη. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «ηρωισμός είναι να συνεχίζεις να παλεύεις παρά τις αντιξοότητες», απευθύνοντας μάλιστα έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ενωμένος και να διεκδικεί.
«Έχουμε Δικτατορία»
Με την απλότητα και την αμεσότητα που τον διακρίνει, ο Στάθης Ψάλτης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις φυλακές ανά την ελληνική επικράτεια.
Η έλλειψη επαρκούς προσωπικού στα σωφρονιστικά ιδρύματα, όπου καθημερινά πέντε – δέκα υπάλληλοι καλούνται να προσέχουν περισσότερους από 400 κρατουμένους ήταν ένα από τα ζητήματα που έθιξε ο γνωστός ηθοποιός στη σκιά της άγριας δολοφονίας στις φυλακές Μαλανδρίνου.
«Αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν παίρνει μέτρα όσον αφορά σε όλα αυτά τα θέματα που γίνονται στις φυλακές, όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν πνευματική αναπηρία και χρειάζονται άμεση ιατρική παρακολούθηση» ανέφερε.
Με αφορμή αυτό το φοβερό συμβάν, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, από τη στιγμή μάλιστα που πρακτικά «η εξουσία δεν ασκείται πλέον από τον λαό, αλλά από τους τοκογλύφους». Ανθρώπους, που στόχο έχουν «να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας».
«Έχουμε Δικτατορία. Την εξουσία την κατέλαβαν οι τοκογλύφοι. Αυτοί μας κυβερνούν» είπε, υπογραμμίζοντας πως «αυτοί αποφασίζουν για τα θέλω και τις ανάγκες των πολιτών».
«Πρέπει να μαζευτούμε εκατομμύρια»
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Στάθης Ψάλτης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να διεκδικήσουν με επιμονή και ενότητα τα θέλω τους, καθώς μόνο τότε θα γίνει ξεκάθαρο πως κυβερνητικές αποφάσεις και μέτρα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την καθημερινή επιβίωση, δεν γίνεται να συνεχίσουν να γίνονται αποδεκτά από τον λαό.
«Δυστυχώς δεν φθάνει να μαζευόμαστε μερικές χιλιάδες στις πλατείες και να φωνάζουμε. Εδώ χρειάζεται να μαζευτούμε εκατομμύρια. Να δούνε τη δύναμή μας. Να μας ακούσουν και να μας πιστέψουν» δήλωσε, παραφράζοντας μάλιστα και την περιβόητη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», προκειμένου να μιλήσει με ειλικρινή -μα πάνω απ” όλα αξιοπρεπή- τρόπο για τη μάχη που δίνει καθημερινά έτσι ώστε να τα βγάλει πέρα.
«Δεν φάγαμε τίποτα. Άλλοι τα… φάγανε! Εσείς τα φάγατε. Όλοι εσείς τα φάγατε. Εγώ δεν έφαγα τίποτα. Εγώ αυτή τη στιγμή πεινάω. Δεν έχω δουλειά. Δεν έχω τίποτα» είπε.

http://on-news.gr/lifestyle/sigklonizi-o-stathis-psaltis-pinao

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...