Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα


Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματαΤα σπυράκια στην πλάτη, όπως και σε κάθε άλλο σημείο του σώματος, εμφανίζονται όταν φράζουν οι σμηγματογόνοι αδένες του δέρματος, οι οποίο παράγουν φυσικά έλαια (σμήγμα) που διατηρούν το δέρμα και τα μαλλιά ενυδατωμένα.
Οι αδένες αυτοί φράζουν λόγω της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος ή από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια που προκαλούν φλεγμονές και κατ' επέκταση ακμή.
Για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη με φυσικό τρόπο, θα πρέπει αρχικά να κάνετε τακτική απολέπιση στην πλάτη, χρησιμοποιώντας σκληρό σφουγγάρι. Δεν πρέπει όμως να τρίβετε την πλάτη πολύ δυνατά για να μην προκαλέσετε ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας.
Το μπάνιο στη θάλασσα βοηθά επίσης να εξαφανιστούν τα σπυράκια, χάρη στο αλάτι που περιέχει το θαλασσινό νερό. Δέκα λεπτά στο νερό και 10 με 15 λεπτά στον ήλιο είναι αρκετά για να δείτε βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας. Ο ήλιος ξηραίνει τα εξανθήματα, δεν πρέπει όμως να καθίσετε στον ήλιο πάρα πολύ, επειδή ένα πιθανό ηλιακό έγκαυμα θα προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων της ακμής.
Ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της ακμής είναι ο ψευδάργυρος. Είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, όμως έχει και αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα σπυράκια. Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικό διάλυμα με ψευδάργυρο για απευθείας εφαρμογή στην επιδερμίδα ή να λάβετε τον ψευδάργυρο σε μορφή συμπληρώματος (25 με 45 mg ημερησίως).
Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή βενζοϊκό υπεροξείδιο. Εφαρμόστε αρχικά σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας, ώστε να διαπιστώσετε αν έχετε ευαισθησία.
Τα α-υδροξυοξέα (ΑΗΑs) και τα β-υδροξυοξέα (ΒΗΑs) βοηθούν επίσης να αντιμετωπίσετε ή να προλάβετε την εμφάνιση των εξανθημάτων στην πλάτη. Τα ΑΗΑs απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα την εμφάνιση των εξανθημάτων, ενώ τα ΒΗΑs καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.
Εάν τα συμπτώματα της ακμής δεν παρουσιάζουν βελτίωση μετά από μερικές εβδομάδες, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/omorfia/item/317729-spyrakia-stin-plati-apallageite-se-5-vimata#ixzz3Ao4Ucxtf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...