Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δεν πήγε καφέ στον καπετάνιο και τον απέλυσε , παράγγελνε έναν έναν τους καφέδες του ιδίου και των επισκεπτών του στην Γέφυρα!

"Δεν πήγε καφέ στον καπετάνιο και τον απέλυσε"Σε μια καταγγελία που είναι αλήθεια δεν έχουμε συναντήσει πολλές φορές προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Θαλαμηπόλων-Αρχιθαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού για τον καπετάνιο του "Μυτιλήνη" ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία απέλυσε ναυτικό, επειδή εκείνος παραπονέθηκε για τις παράλογες απαιτήσεις του.
Σύμφωνα με την καταγγελία:

"Τη στιγμή που εκατοντάδες συνάδελφοί μας όσοι έχουμε απομείνει μετά το πετσοκόψιμο των οργανικών συνθέσεων εργαζόμαστε νυχθημερόν και τις περισσότερες φορές και πέραν των 14 και 16 ωρών ημερησίως προκειμένου να βγει η δουλειά και να εξυπηρετηθούν τα δρομολόγια και οι επιβάτες, δεν μας έφτανα οι σοβαρότατες παραβιάσεις των όρων και ωρών απασχόλησης και η πάγια πλέον τακτική ορισμένων εταιρειών να καταβάλλουν έναντι των αποδοχών μας και να οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί 5 και 6 μηνών, αλλά έρχονται τώρα και κτυπήματα και από τους ίδιους τους συναδέλφους μας και συγκεκριμένα:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

τον πλοίαρχο του πλοίου Μυτιλήνη Γεώργιο Αρβανίτη, ο οποίος στο πρωινό δρομολόγιο της 18ης Αυγούστου 2014, Λήμνο-Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη και ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι οι συνάδελφοί μας είχαν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους και τις ώρες απασχόλησης και ότι το σαλόνι του πλοίου ήταν πλήρες επιβατών που απαιτούσαν άμεση εξυπηρέτηση, παράγγελνε έναν έναν τους καφέδες του ιδίου και των επισκεπτών του στην Γέφυρα με αποτέλεσμα ο συνάδελφός μας να ανεβοκατεβαίνει πάνω κάτω ασθμαίνων και ωσάν κυνηγημένος προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και εντολές του καπετάνιου του.
Και επειδή ο ατυχής συνάδελφος μας μετά το τέταρτο συνεχές ανεβοκατέβασμα εξέφρασε το σχετικό παράπονο και εύλογο όσο και ανθρώπινο, ο κος Πλοίαρχος δίκην "δικτάτορα" απαίτησε και διέταξε την άμεση απόλυσή του και μάλιστα με τον "εκβιασμό" ή αυτός ή εγώ.
Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά και ο πρώτος συνάδελφος που αποκεφαλίστηκε με αυτόν τον τρόπο.Είναι ο τρίτος στη σειρά συνάδελφος που απολύεται για παρόμοιο λόγο από τον συγκεκριμένο πλοίαρχο.
Συγχαρητήρια λοιπόν κύριε πλοίαρχε. Με τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες μας γυρίζετε στην εποχή της γαλέρας και του μαστιγίου.
Να είστε όμως σίγουρος ότι τέτοιες εποχές έχουν  παρέλθει ανεπιστρεπτί και δεν θα σας επιτρέψουμε να επαναλάβετε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να είστε καπετάνιος αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι και το πλήρωμα είναι και αυτοί ναυτικοί που εργάζονται όμως στα περιχαρακωμένα πλαίσια του νόμου και των ΣΣΕ και δεν είναι βέβαια δουλοπάροικοι.
Την  επόμενη φορά δεν θα περιοριστούμε σε δημόσια καταγγελία αλλά θα ασκήσουμε εναντίον σας αλλά και εναντίον  κάθε τυχόν μιμητή σας, κάθε νόμιμο δικαίωμα που μ ας παρέχει ο νόμος.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 14:08

http://www.zougla.gr/zouglaport/aktoploia/article/den-pige-kafe-ston-kapetanio-ke-ton-apelise

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...