Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: "Εκατοντάδες νεκροί σε ένα 24ωρο", λέει στρατιωτικός

Μια δύναμη Ρώσων στρατιωτών πέρασε τα σύνορα επιβαίνοντας σε Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού και φορτηγά... και εισήλθε στην πόλη Αμβροσιγίβκα της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος, ο Αντρέι Λισένκο, δήλωσε επίσης ότι σε μάχες στις πόλεις Γκορλίβκα και Ιλοβάισκ, βορειότερα, οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 200 αυτονομιστές και κατέστρεψαν άρματα μάχης και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

Εξάλλου τα ίχνη ερπυστριών ήταν ορατά σήμερα σε ένα σημείο όπου ο ουκρανικός στρατός έκανε λόγο περί προώθησης μιας φάλαγγας τεθωρακισμένων, που εκτιμά πως ήλθε από τη Ρωσία, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου άνοιξε ένα νέο μέτωπο τη Δευτέρα.

«Έχουμε πληροφορίες για την προώθηση μιας φάλαγγας η οποία αποτελείται από 100 μηχανοκίνητα περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού και πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών Γκραντ στον δρόμο Σταρομπέτσεβε - Τελμάνοβε», ανέφερε το γενικό επιτελείο της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην ανατολική Ουκρανία σε ανακοίνωσή του. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμιά αναφορά στην προέλευση των μηχανοκίνητων ή των πληρωμάτων τους, ωστόσο μια ουκρανική στρατιωτική πηγή, η οποία ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι πρόκειται για ρωσικές δυνάμεις.
«Δεν γίνεται να αγοράσεις 100 τεθωρακισμένα σε λαϊκή του Ντονέτσκ ή του Λουγκάνσκ—είναι σαφές ότι πρόκειται για εισβολή από τη Ρωσία. Αναζητούμε αποδείξεις, φωτογραφίες ή βίντεο, για να το δηλώσουμε επίσημα», είπε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με τον Ουκρανικό στρατό η φάλαγγα των μηχανοκίνητων, οι αριθμοί των οποίων έχουν καλυφθεί, κατευθύνονταν στην Τελμάνοβε, περίπου 2ο χλμ. από τα ρωσικά σύνορα και 80 χλμ. νότια του Ντονέτσκ, προπυργίου των φιλορώσων ανταρτών.
Η Τελμάνοβε βρίσκεται περίπου 40 χλμ. βόρεια της Νοβοαζόφσκ, όπου οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν τη Δευτέρα μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων. Τακτικές ουκρανικές δυνάμεις και αυτονομιστές αντάρτες αντάλλασσαν χθες και προχτές πυρά πυροβολικού και εμπλέκονταν σε μάχες στο πεδίο.

Φιλορώσοι αντάρτες ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι εξαπολύουν αντεπίθεση από το προπύργιό τους, το Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό μια άλλη φάλαγγα, με έξι πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών Γκραντ και φορτηγά με πεζικάριους, εισέβαλε από τη Ρωσία σε μια περιοχή 110 χλμ. ανατολικά του Ντονέτσκ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο εκτιμά πως οι αυτονομιστές επιδιώκουν να κλείσουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια τανάλια.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/08/24_27.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...