Το όνομά του σημαίνει «τρία γάλατα». Υπάρχει σε διάφορες εκδοχές σε πολλές χώρες όπως το Μεξικό, η Κούβα,η Νικαράγουα, το Πουέρτο Ρίκο, ο Παναμάς,η Κόστα Ρίκα και η Γουατεμάλα. Δοκιμάστε το! Υλικά:
1 1/4 κούπα φαρίνα
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα βούτυρο
5 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά
1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ρούμι
1 πρέζα αλάτι
1 σιρόπι καραμέλας εμπορίου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτετε σε αυτό το μείγμα και μισό ποτήρι γάλα. Ρίχνετε σίγα σιγά στο μείγμα του αλευριού το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί τετράγωνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύετε καλά τα γάλατα και το ρούμι και τα ρίχνετε σιγά σιγά πάνω στο κέικ που έχει κρυώσει, στο οποίο έχετε κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μόλις το βγάλετε, ρίχνετε από πάνω μια στρώση από καραμέλα.
http://troktiko.eu/2011/11/lachtaristo-keik-tres-leches/
1 1/4 κούπα φαρίνα
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα βούτυρο
5 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά
1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ρούμι
1 πρέζα αλάτι
1 σιρόπι καραμέλας εμπορίου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτετε σε αυτό το μείγμα και μισό ποτήρι γάλα. Ρίχνετε σίγα σιγά στο μείγμα του αλευριού το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί τετράγωνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύετε καλά τα γάλατα και το ρούμι και τα ρίχνετε σιγά σιγά πάνω στο κέικ που έχει κρυώσει, στο οποίο έχετε κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μόλις το βγάλετε, ρίχνετε από πάνω μια στρώση από καραμέλα.
http://troktiko.eu/2011/11/lachtaristo-keik-tres-leches/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...