Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Στη Συρία κατευθύνεται το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»

 Στη Συρία κατευθύνεται το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»
 Την άνοιξη του 2012 πρόκειται να αγκυροβολήσει στο συριακό λιμάνι της Ταρσού ο στολίσκος των ρωσικών πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», αναφέρει η εφημερίδα «Ιζβέστια».
Όπως δηλώνουν Ρώσοι στρατιωτικοί, η κάθοδος των ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο δεν σχετίζεται με την εκρηκτική στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.
Ωστόσο αναλυτές εκτιμούν στο ίδιο δημοσίευμα ότι βασική αποστολή του ρωσικού στολίσκου θα είναι η ασφάλεια των ακτών της Συρίας και η αποτροπή τυχόν πολεμικής σύγκρουσης με τη συμμετοχή δυτικών κρατών.
Πάντως, ο πρώην αρχηγός του γενικού Επιτελείου του ρωσικού Στόλου, ναύαρχος Βαλεντίν Σελιβάνοφ, διέψευσε αραβικά ΜΜΕ, που είχαν μεταδώσει ότι τουλάχιστον τρία ρωσικά πλοία βρίσκονται ήδη κοντά στην Ταρσό. Κατά τον κ.Σελιβάνοφ στη ρωσική πλωτή βάση στη Συρία είχε για ένα μήνα αγκυροβολήσει η κορβέτα Σμετλίβι, που όμως ήδη έχει επιστρέψει στη βάση της στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Βετσέρνι Μούρμανσκ» το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και το αντιτορπιλικό πλοίο «Ναύαρχος Τσαμπανιένκο» ολοκλήρωσαν μόλις προ ημερών την προετοιμασία τους για μακρά αποστολή και τις προβλεπόμενες ασκήσεις στη Θάλασσα του Μπάρεντς στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, ενώ η κάθοδός τους στη Μεσόγειο είχε προγραμματιστεί προ ενός έτους και κατά τις δηλώσεις Ρώσων στρατιωτικών δεν σχετίζεται με τα γεγονότα στη Συρία.
Η ρωσική ναυτική ηγεσία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη αποστολή, όπως αποκαλύπτει και η συμμετοχή στις ασκήσεις του αρχηγού του ρωσικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Βλαντίμιρ Βισότσκι.
Ο στολίσκος από τη Βόρειο Θάλασσα θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και θα μπει στη Μεσόγειο από το Γιβραλτάρ, ενώ με αυτόν θα ενωθεί και η κορβέτα «Λάντνι», που θα μετακινηθεί από τη Μαύρη Θάλασσα μέσω Βοσπόρου και Δαρδανελίων.
Το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο, το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», θα μεταφέρει οκτώ καταδιωκτικά Suhoi-33, άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό νέων αεροσκαφών Mig-29Κ και 2 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ΚΑ-27. Έχει στο παρελθόν επισκεφθεί τη βάση στην Ταρσό, το 1995 και το 2007.
Ο πρώην αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού Επιτελείου Βίκτορ Κράφτσενκο δήλωσε στην «Ιζβέστια» ότι «η παραμονή οποιασδήποτε στρατιωτικής ισχύος, πέραν της νατοϊκής, είναι πολύ ωφέλιμη για την περιοχή αυτή, διότι δεν θα επιτρέψει την έναρξη μιας ένοπλης σύγκρουσης», αν και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για τυχόν ένοπλη αντιπαράθεση, καθώς «οι δυνάμεις των ρωσικών πλοίων δεν θα μπορούν να συγκριθούν με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στη Μεσόγειο».

http://troktiko.eu/2011/11/sth-suria-kateuthunetai-to-nauarchos-kouznetsof/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...