Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Ιρλανδία – Πορτογαλία ζητάνε κι αυτές «κούρεμα» χρέους!


Ο χειρότερος εφιάλτης του Βερολίνου και των τραπεζιτών δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα πραγματικότητα! Ο λόγος για το κούρεμα στο χρέος τους που εμφανίζονται έτοιμες να ζητήσουν Ιρλανδία και Πορτογαλία, σε μια λύση παρόμοια με αυτή που προκρίθηκε από....


τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες για την Ελλάδα και με την κρίση να πιέζει όσο ποτέ τις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης κι όχι μόνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle οι κυβερνήσεις Ιρλανδίας και Πορτογαλίας εμφανίζονται έτοιμες όχι μόνο να θέσουν το συγκεκριμένο ζήτημα στις επικείμενες συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών ΕΕ και Ευρωζώνης, αύριο και μεθαύριο, αλλά να έχουν ήδη έτοιμο ‘σχέδιο’ συντονισμένης πίεσης για κούρεμα του χρέους τους.

Αυτός που αποκάλυψε το θέμα είναι ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούμαν, ο οποίος αποκάλυψε πως το Δουβλίνο προετοιμάζεται να ζητήσει κούρεμα του χρέους της χώρας που αναμένεται, παρά τα μέτρα λιτότητας και την πρωτοφανή ύφεση που αυτά επέφεραν, να αυξηθεί (!) έως και σε ποσοστό 115% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Ποσοστό δηλαδή ανάλογο με αυτό της Ιταλίας που ήδη λογίζεται ως η επόμενη που είτε θα «σκάσει», είτε θα ζητήσει βοήθεια.

«Οι Ιρλανδοί έκαναν το χρέος τους στην επιχείρηση διάσωσης του ευρώ και το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιρλανδία δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές τουλάχιστον έως το 2020» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών και επικαλέστηκε το παράδειγμα της «ρύθμισης» της … Ελλάδας ως μια κάποια λύση στο πιεστικό πρόβλημα χρέους.

Ανάλογη στάση προαναγγέλλεται ότι θα τηρήσει και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που μέσα στην εβδομάδα καταθέτει προς ψήφιση προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος Καβάκο Σίλβα έκανε σαφές στην Άγκελα Μέρκελ και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως ο μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα του είναι η απομείωση του χρέους στα επίπεδα της Ελλάδος.

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...