Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εκτός Ευρώπης το... Καστελόριζο;


Αίσθηση προκαλεί η απουσία του Καστελόριζου από χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θεματικό τίτλο «Η ζώνη του ευρώ», ο οποίος... απεικονίζει τις χώρες που έχουν υιοθετήσει το κοινό νόμισμα, αυτές που δεν το έχουν κάνει και τα κράτη με ρήτρα εξαίρεσης από το ευρώ.

Την καταγγελία έκαναν τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι κ.κ.Κουβέλης, Λεβέντης, Τσούκαλης και Ψαριανός.

Όπως αναφέρουν το ακριτικό νησί του Αιγαίου (το νοτιοανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας) που απέχει μόλις 2 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές δεν υπάρχει πουθενά στον χάρτη, ο οποίος καταγράφει κατά τ’ άλλα με ακρίβεια τα υπόλοιπα ελληνικά εδάφη.

Στην ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυριότητα του συγκεκριμένο νησί έχει αμφισβητηθεί έντονα από την Τουρκία, η οποία το θεωρεί «γκρίζα ζώνη».

Είναι «νωπές» οι μνήμες από την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος υποστήριξε ότι το Καστελόριζο ανήκει στη… Μεσόγειο.
nooz.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_1269.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...