Είναι φανερό πως ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το θέμα του δημοψηφίσματος με σκοπό να κερδίσει χρόνο και να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία την αποτυχία ενδεχομένως της συγκρότησης εθνικής ενότητας...
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, κάτι που όπως φαίνεται πιθανότατα δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μετά τις ταπεινωτικές Μέρκελ και Σαρκοζί που "διέταξαν" το ερώτημα και το χρόνο του δημοψηφίσματος, δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι υπήρξε έκπληξη από τις δηλώσεις των εταίρων και σημείωσε "εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρξε έκπληξη, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί είχαμε την οποιαδήποτε έκπληξη. Έκπληξη μου έκανε εμένα το γεγονός, ότι υπήρξε έκπληξη".
Ο κ. Παπανδρέου άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα τελικά, λέγοντας πως ανεξάρτητα ποιό θα ήταν το ερώτημα στο δημοψήφισμα, θα αποτελούσε τη μόνη λύση για να αποφύγει η χώρα τις
εκλογές.
Ωστόσο, άλλη μία απόδειξη του ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί τα γεγονότα είναι πως σημείωσε πως οι εταίροι μας "δεν μας έθεσαν ποιο ερώτημα θα βάλουμε εμείς. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο για εμάς. Μας εξήγησαν πώς αυτοί θα ερμηνεύσουν την απάντηση του όποιου ερωτήματος", κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν άκουσε καλά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί.
Και μάλιστα, δείχνοντας να αγνοεί Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να τεθεί το ερώτημα για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, χαρακτηρίζοντάς την αυτονόητη και επέμεινε πως το ερώτημα θα ειναι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
"Η απόρριψη αυτού του πακέτου θα σήμαινε για τους εταίρους, ουσιαστικά, την αρχή της εξόδου μας από το ευρώ. Και όπως ειπώθηκε από κάποιον μέσα στη συνάντηση: άμα φύγετε από το ευρώ» – δεν σημαίνει ότι θα φύγουμε για πάντα – θα φύγετε για δέκα χρόνια και μετά να το ξανασυζητήσουμε".
Ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, χαιρέτισε τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη της δανειακής σύμβασης και έκανε γνωστό πως θα συζητήσει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κοινό εθνικό συμφέρον.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, δήλωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που πάντα επεδίωκε την ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων.
Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού κύριος Νίκος Αθανασάκης θα μεταβούν στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού όπου θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ κύριο Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη ο οποίος σε δηλώσεις του σχεδόν σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με το ΠΑΣΟΚ.
http://www.on-news.gr/2011/11/blog-post_7378.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...