Και αυτό γιατί αν συγκρουστεί κάτι στο διάστημα, πράγμα σπάνιο, οι επιπτώσεις από τη σύγκρουση είναι μακροχρόνιες.
Τα κομμάτια που σπάνε από τη συντριβή φυσικά και δεν πρόκειται να περισυλλεχθούν και επιπλέον δεν μπορείς να τα μαζέψεις.
Απλώς κινούνται σε τροχιά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και υπάρχει φόβος να πέσουν πάνω σε άλλους δορυφόρους.
Οι... διαστημικοί τροχονόμοι αυτής της ομάδας έχουν πιάσει δουλειά από τον Ιούλιο, και με τη βοήθεια 120 δορυφόρων, προσπαθούν να αποτρέψουν πιθανές συγκρούσεις στο διάστημα.
Τον Φλεβάρη του 2009, ένας δορυφόρος από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, το Cosmos 2251, έπεσε πάνω σε εναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιας, της εταιρείας Iridium.
Η σύγκρουση συνέβη με ταχύτητα 12 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, περίπου 800 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Το αποτέλεσμα 1,.700 κομμάτια ξεχύθηκαν στο διάστημα, 96% των οποίων βρίσκονται ακόμα σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Η ομάδα αναμένεται να οργανωθεί σωστά μέχρι τον Ιανουάριο, προκειμένου να ελέγχει τους 350 εμπορικούς δορυφόρους που βρίσκονται 35.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, και άλλους τόσους που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο.
http://www.cosmo.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...