Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Αφροδίτη και Ήλιος: Σε πορεία για ένα σπάνιο καλοκαιρινό ραντεβού!

 Αφροδίτη και Ήλιος: Σε πορεία για ένα σπάνιο καλοκαιρινό ραντεβού!
Ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο, τη διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από το δίσκο του Ήλιου, θα έχουν την ευκαιρία να δούν  φέτος τον Ιούνιο  οι αστρονόμοι. Σπάνιο διότι η επόμενη διέλευση θα γίνει 105,5 χρόνια μετά, δηλαδή  το 2117!
Οι διελεύσεις της Αφροδίτης παρακολουθούνται από το 1639 από τους αστρονόμους. Οι τροχιές της Γης και της Αφροδίτης διέρχονται η μία σε σχέση με την άλλη υπό τέτοια γωνία, ώστε οι δύο πλανήτες πολύ σπάνια βρίσκονται σε αυτή τη θέση μεταξύ τους, όπου μπορεί να παρατηρηθεί αυτή η διέλευση,λένε οι ειδικοί.
 Αφροδίτη και Ήλιος: Σε πορεία για ένα σπάνιο καλοκαιρινό ραντεβού!Οι διελεύσεις πραγματοποιούνται με το ίδιο σχήμα, που επαναλαμβάνεται κάθε 243 χρόνια: δύο συμβαίνουν το χειμώνα με διάλειμμα 8 ετών, μετά ακολουθεί ένα μεγάλο κενό 121,5 ετών και ακόμη δύο φορές το καλοκαίρι, πάλι με παύση 8 ετών και μετά ακολουθεί μεσοδιάστημα 105,5 ετών. Η προηγούμενη θερινή διέλευση έγινε στις 8 Ιουνίου του 2004. Η αμέσως επόμενη  θα γίνει φέτος,  στις 6 Ιουνίου του 2012  -και θα είναι μερικώς ορατή και από την Ελλάδα. Οσοι τη χάσουν θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη ,μετά από …
105,5 χρόνια!Ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο, τη διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από το δίσκο του Ήλιου, θα έχουν την ευκαιρία να δούν  φέτος τον Ιούνιο  οι αστρονόμοι. Σπάνιο διότι η επόμενη διέλευση θα γίνει 105,5 χρόνια μετά, δηλαδή  το 2117!

 http://troktiko.eu/2012/05/afrodith-kai-ilios-se-poreia-gia-ena-spanio-kalokairino-rantebou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...