Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσεδάφιση του ρομπότ Philea στον κομήτη Tchouri [photo]

Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσε το 7ωρο ταξίδι του το ρομπότ Philae και προσεδαφίστηκε στον κομήτη Tchouri... Είναι η πρώτη φορά που διαστημικό σκάφος προσεδαφίζεται σε κομήτη.

Μετά την επιτυχή προσεδάφιση το Philae και τα 10 όργανα που μεταφέρει θα αρχίσουν τις επιστημονικές έρευνες επί του εδάφους του κομήτη που θα διαρκέσουν δυόμισι ημέρες. Το μικρό ρομπότ θα λειτουργεί μέχρι τον Μάρτιο και είναι καταδικασμένο να πεθάνει από τη ζέστη όταν ο Tchouri θα πλησιάσει τον Ήλιο.

Το σκάφος Rosetta θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον κομήτη τουλάχιστον μέχρι τη διέλευσή του στην κοντινότερη απόσταση από τον Ήλιο, τον Αύγουστο

Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί και μέχρι στιγμής. Νωρίτερα, για λίγη ώρα είχε χαθεί η επαφή ανάμεσα στη Rosetta και το Philae, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκε.

"Η Rosetta λαμβάνει το σήμα του Philae", επιβεβαίωσε ο Πάολο Φέρι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ.

Λίγες στιγμές πριν ο Αντρέ Ακομάτσο, διευθυντής πτήσης της αποστολής της Rosetta σήκωνε τον αντίχειρά του διαπιστώνοντας την αποκατάσταση της επαφής, δύο ώρες μετά την αποχώρηση των δύο σκαφών όπως ήταν προγραμματισμένο.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/11/philea-tchouri-photo.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...