• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πούτιν σε Ερντογάν – «Μην τολμήσεις…»

«Μην τολμήσεις παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας γιατί θα έχουμε πόλεμο», ήταν η σκληρή απάντηση του Βαλντιμίρ Πούτιν στον Ταγίπ Ερντογάν όταν ο …

Τούρκος πρόεδρος έκανε διερευνητικό τηλεφώνημα στον Ρώσο πρόεδρο για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία και με την γνωστή τουρκική κουτοπονηριά επιχείρησε να στραφεί κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Με την απάντηση αυτή, πραγματικό «κεραυνό», ο Ρώσος πρόεδρος έβαλε στη θέση του τον Ερντογάν και τον έκανε να σκεφτεί τι θα σήμαινε αν προχωρούσε σε εχθρικές ενέργειες κατά της Συρίας. Νομίζει ο Τούρκος πρόεδρος πώς η Συρία είναι Κυπριακή ΑΟΖ και τον παίρνει να κάνει «τσαμπουκάδες». Μάλλον όμως δεν κατάλαβε καλά.
Σύμφωνα λοιπόν με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Moscow Times», ο Ερντογάν πραγματοποίησε μία σπάνια κίνηση, παίρνοντας στον τηλέφωνο τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην περιοχή, και ειδικότερα την σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία.
Με την σκληρή και την συνήθη πολεμοχαρή ρητορική του, στράφηκε κατά της συριακής κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ο ίδιος φέρεται να είπε στον Ρώσο ομόλογο του, ότι η Τουρκία έχει φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί πλέον να παραμείνει αδιάφορη, για την «μαζική καταστροφή» στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο αραβική χώρα.
Αλλά, προς μεγάλη έκπληξη του Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε έξαλλος και προειδοποίησε έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας, ότι απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
Διαφορετικά, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να εμποδίσει την Τουρκία να εξαπολύσει καταστροφικό  πόλεμο στην περιοχή. Δηλαδή, αυτό που έκανε ο Πούτιν ήταν να απειλήσει ευθέως με πόλεμο τον Ερντογάν που συμπεριφέρεται ως σουλτάνος και πιστεύει πώς μπορεί να παρεμβαίνει κόντρα στα συμφέροντα της Μόσχας.
Σοκαρισμένος ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την «Moscow Times» από την στάση του Ρώσου πρόεδρου, ζήτησε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις περί άμεσης απειλής πολέμου για την Τουρκία, στις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν του απάντησε: «Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να ερμηνεύσετε  τα λόγια μου όπως θέλετε».
Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε επίσης στον Ερντογάν τα πικρά γεγονότα και την λανθασμένη και επιθετική πολιτική της Τουρκίας στη συριακή κρίση, η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων αθώων αμάχων, καλώντας συγχρόνως τον μεγαλομανή πρόεδρο της Τουρκίας, να μην υποστηρίζει τους τζιχαντιστές τρομοκράτες που δημιούργησαν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στην τουρκική επικράτεια.
Σύμφωνα με τον Ισμέτ Μπαϊρακτάρ, διακεκριμένο καθηγητή Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της σύγχρονης Τουρκίας, ο Ερντογάν προσπάθησε κατά τη διάρκεια της κλήσης του στο Ρώσο Πρόεδρο  να αποτρέψει με κάποιον τρόπο, την συνεχιζόμενη σημαντική στρατιωτική και πολιτική στήριξη του στο Σύρο Πρόεδρο.
Αλλά όπως φαίνεται η Μόσχα δεν μπορεί να βρει πιο πιστή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση από το καθεστώς του Άσαντ και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να στραφεί εναντίον του.
Οι δύο χώρες Ρωσία και Τουρκία που γειτονεύουν κατά κάποιο τρόπο στην Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει ο Μπαιρακτάρ, διαφέρουν πάρα πολύ όσον αφορά στην προσέγγισή τους στη συριακή σύγκρουση. Η Τουρκία είναι πρόθυμη για την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ενώ η Ρωσία παραμένει ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το μήνυμα λοιπόν Πούτιν στον Ερντογάν δεν γινόταν να είναι πιο σαφές. Καλά θα κάνει δε η ελληνική κυβέρνηση να αξιολογήσει αυτή την κατάσταση και να λάβει υπόψη της πώς η Ρωσία έχει κυρίαρχο ρόλο στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο και είναι η μόνη ίσως χώρα που μπορεί να βάλει «φρένο» στην Τουρκία.

defencenet.gr 
http://www.trelokouneli.gr/poutin-se-erntogan-min-tolmisis/
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...