Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ συλλήψεις και τραυματίες, είναι το σκηνικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι

Πυρπολημένα κτήρια, δεκάδες συλλήψεις και τραυματίες, είναι το σκηνικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, στις ΗΠΑ, έπειτα από την απόφαση σώματος ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος λευκού αστυνομικού ο οποίος τον Αύγουστο…

πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο μαύρο έφηβο.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του σώματος των ενόρκων η οικογένεια του νεαρού μαύρου, του Μάικλ Μπράουν, δήλωσε «απογοητευμένη» από την απόφαση, ενώ οι δικηγόροι της οικογένειας κατήγγειλαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το σώμα των ενόρκων, το οποίο αποφάσισε να μην προσαγάγει στη δικαιοσύνη τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον.
«Μπορέσαμε να δούμε μέχρι ποιο σημείο αυτή η απόφαση είναι άδικη. Διαμαρτυρόμαστε δημοσίως και όσο πιο δυνατά μπορούμε για λογαριασμό του Μάικλ Μπράουν», δήλωσαν οι Μπέντζαμιν Κραμπ και Άντονι Γκρέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι δικηγόροι επεσήμαναν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το σώμα των ενόρκων δεν ήταν δίκαιη και κατήγγειλαν ότι ο αστυνομικός δεν εξετάστηκε κατ» αντιπαράσταση με μάρτυρες του περιστατικού.
Επίσης τόνισαν ότι, με βάση τη νομική υφή της υπόθεσης, θα έπρεπε να είχε οριστεί ειδικός εισαγγελέας.
«Θα στραφούμε κατά της απόφασης αυτής γιατί σε όλη την Αμερική, είτε είναι στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, την Καλιφόρνια, το Κλίβελαντ, νεαροί μαύροι σκοτώνονται από τους αστυνομικούς», υπογράμμισε ο Κραμπ.
Ωστόσο οι δικηγόροι της οικογένειας δήλωσαν ότι καταδικάζουν τις βίαιες διαδηλώσεις.
Νέος θάνατος 20χρονου Αφροαμερικανού στο Φέργκιουσον
Νέο περιστατικό θανάτου με θύμα έναν 20χρονο Αφροαμερικανό έχει προκαλέσει ανησυχία τις τελευταίες ώρες στην αστυνομία του Φέργκιουσον.
Πρόκειται για το πτώμα του 20χρονου ΝτεΆντρε Τζόσουα που βρέθηκε καμμένο και πυροβολημένο σε πορτ μπαγκάζ αυτοκίνητου σε απόσταση περίπου 1,5χλμ. από το σημείο όπου στις 9 Αυγούστου ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπράουν.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν το περιστατικό συνδέεται με κάποιον τρόπο με τα επεισόδια που ακολούθησαν την αθωωτική απόφαση για τον λευκό αστυνομικό.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το συμβάν, ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό

Ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον, δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον φόνο του Μπράουν, ο Ουίλσον είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι δεν εκτέλεσε τον νεαρό μαύρο στις 9 Αυγούστου, αλλά ότι φοβήθηκε για τη ζωή του στη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον πιο μεγαλόσωμο Μπράουν και ότι απλώς έκανε τη δουλειά του.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο αστυνομικός υπογράμμισε ότι λυπάται για την απώλεια της ζωής του νεαρού, όμως επεσήμανε ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του σχετικά με τις ενέργειές του.

http://www.trelokouneli.gr/ektos-elegchou-h-katastash-stis-hpa/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...