Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πακιστάν: Τρεις νεκροί από επίθεση μη επανδρωμένου αεροπλάνου

Πυρά από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους σήμερα στο Βόρειο Ουαζιριστάν, ένα καταφύγιο ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν,…

έγινε γνωστό από αξιωματούχους.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου στο πακιστανικό έδαφος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να βάλει τέλος σ» αυτές τις επιθέσεις.
"Ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον ενός στρατοπέδου μαχητών και οι πύραυλοι έπληξαν ένα σπίτι και ένα όχημα" κοντά στο Μιρανσάχ, την κύρια πόλη του Βόρειου Ουαζιριστάν, μια από τις επτά περιφέρειες των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
"Τρεις αντάρτες είναι νεκροί", πρόσθεσε. Ένας άλλος πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε αυτό τον απολογισμό, όμως διευκρίνισε πως η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει άγνωστη.
Το Πακιστάν καταδικάζει επισήμως τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροπλάνων, οι οποίες θεωρεί ότι προσβάλλουν την κυριαρχία του, όμως τις υποστηρίζει ανεπισήμως, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές.
Η πακιστανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως τα πυρά των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων έχουν στοιχίσει από το 2008 τη ζωή σε 67 αμάχους, ένας αριθμος πολύ μικρότερος από τις συνηθισμένες εκτιμήσεις.
Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 3% του αριθμού των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί εδώ και 5 χρόνια απ» αυτά τα αμερικανικά αεροπλάνα χωρίς πιλότο, ενώ το υπόλοιπο 97% (2.160 άνθρωποι) ήταν αντάρτες μαχητές, σύμφωνα με μια γραπτή απάντηση του υπουργείου Άμυνας σε ερώτηση της Γερουσίας.
Ωστόσο πολλές οργανώσεις εκτιμούν πως οι θάνατοι αμάχων από τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροπλάνων ανέρχονται σε εκατοντάδες. Σε μια έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε αυτό το μήνα, ο εισηγητής του ΟΗΕ Μπεν Έμερσον γράφει πως το Πακιστάν του είπε ότι 400 από τα 2.200 θύματα των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων στο Πακιστάν εδώ και δέκα χρόνια, δηλαδή το 18%, ήταν άμαχοι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 http://www.trelokouneli.gr/pakistan-treis-nekroi-apo-epithesh-mh-epandromenou-aeroplanou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...