• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη


Με μία ολοκληρωτική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 78-67 της Γαλατάσαραϊ στο «φλεγόμενο» Αμπντί Ιπεκτσί. Έτσι απέδειξε πως είναι το απόλυτο αφεντικό στον τρίτο όμιλο κι έδειξε ότι θα χρειαστούν πολλή προσπάθεια οι ανταγωνιστές…

του για να τον εκθρονίσουν.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν ακόμη και με +16, βρέθηκαν πίσω μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα και στο φινάλε της τρίτης περιόδου, ενώ παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων είχαν τις λύσεις στο τέλος. Κορυφαίοι ήταν οι Σπανούλης και Λοτζέσκι με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα, αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν πρόσφεραν πολλά στους Πειραιώτες, που είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία και τα εύκολα φάουλ με τα οποία φόρτωσε τους ψηλούς.

Με Σπανούλη οδηγό

Πεντάδα-έκπληξη παρέταξε στο ξεκίνημα του ματς ο Ολυμπιακός, αφού ο Λο και ο Αγραβάνης πήραν τις θέσεις των Μάντζαρη και Πρίντεζη δίπλα σε Σπανούλη, Λοτζέσκι και Ντάνστον. Η Γαλατάσαραϊ προηγήθηκε με 7-4, αλλά… ως εκεί. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Σπανούλη να καθοδηγεί μαεστρικά την επίθεση σκοράροντας και δημιουργώντας, τον Ντάνστον να κυριαρχεί στη ρακέτα και τον Αγραβάνη να προσφέρει σε επίθεση, αλλά και άμυνα, πήραν τα ηνία του αγώνα και με ένα σερί 15-0 έφτασαν στο +12 (7-19). Οι βολές του Έρτσεγκ έδωσαν μια ανάσα στους γηπεδούχους, αλλά ο επίλογος της περιόδου γράφτηκε με τρίποντο του Σπανούλη (11-22), που είχε ήδη 12 πόντους, 2 ασίστ και κανένα λάθος.
Κυρίαρχος
Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Γαλατά πέτυχε καλάθι μετά από 9:50 αγώνα (!) με τον Τζαβάι, την ώρα που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «πυροβολούσε» από την περιφέρεια με τον Πέτγουεϊ (12-25, 19-33) και τον Σλούκα (17-30). Το γκολ-φάουλ του Ντάνστον εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (20-36) και οι γηπεδούχοι έμεναν στο παιχνίδι μόνο μέσω των βολών (18/24 στο πρώτο μέρος). Η ανόητη τεχνική ποινή του Σίμονς, που τον φόρτωσε με τρίτο φάουλ, αλλά και το τέταρτο του Αγραβάνη, ήταν τα πιο κακά νέα του ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό, που πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά δώδεκα πόντων (30-42).
Τουρκική αντεπίθεση
Η ομάδα του Αταμάν επέστρεψε στο παρκέ αποφασισμένη για μάχη. Πέτυχε τους πρώτους έξι πόντους του δεύτερου μέρους (36-42) πλησιάζοντας στους έξι. Το τρίποντο του Λοτζέσκι έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό (36-45), που όμως δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην άμυνα σε σχέση με το πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα Ντάντλεϊ και Τζαβάι να προκαλούν προβλήματα. Το έμμεσο τρίποντο και το φόλοου κάρφωμα του Πέτγουεϊ κρατούσαν μπροστά τους «ερυθρόλευκους» στα όρια της διψήφιας διαφοράς (42-52, 47-56), όμως οι γηπεδούχοι μετά από 0/9 τρίποντα πέτυχαν δύο συνεχή με Κοκσάλ και Αρόγιο πλησιάζοντας στους τέσσερις (52-56). Σίμονς και Ντάνστον χρεώθηκαν με τέταρτο φάουλ, ο Μπαρτζώκας χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι το μπόνους κι ένα απίθανο τρίποντο του Αρόγιο πάνω σε άμυνα προηγήθηκαν για πρώτη φορά μετά το 7-6 (57-56). Ο Ολυμπιακός έκλεισε, ωστόσο, προπορευόμενος την περίοδο χάρη σε δύο βολές του Σπανούλη και μία του Μάντζαρη.

Μάγκας στο τέλος

Ο Τζαβάι αποτελούσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού (65-66), που πάντως έβρισκε λύσεις στην επίθεση και διατηρείτο μπροστά. Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο με την αποβολή του Σίμονς με πέμπτο φάουλ. Ο αθόρυβος Λοτζέσκι και ο Πρίντεζης με δύο υπερπολύτιμα τρίποντα έφεραν την ομάδα τους στο +7 (65-72) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Η άμυνα των φιλοξενουμένων ανέλαβε να τελειώσει τη δουλειά, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε τραβηγμένα σουτ απελπισίας. Οι βολές του Λοτζέσκι και το κάρφωμα του Ντάνστον «καθάρισαν» οριστικά το ματς (65-76), ενώ ένα ακόμη σουτ του Βελγοαμερικανού έδωσε πανηγυρική νότα στο θρίαμβο (65-78).

Δεκάλεπτα:
11-22, 30-42, 57-59, 67-78.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν):
Έρτσεγκ 7, Γκόρντον 5, Κοκσάλ 5, Μαρκοϊσβίλι 7, Τζαβάι 22, Αλντεμίρ, Μάτσβαν, Αρόγιο 10, Γκιουλέρ, Αρσλάν, Ντάντλεϊ 10, Ντόμερκαντ 1.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Πέτγουεϊ 11, Λο 2, Ντάνστον 9 (8 ριμπ.), Σπανούλης 18, Περπέρογλου 5, Σλούκας 5, Σίμονς 5, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 1, Λοτζέσκι 15.
Διαιτητές: Μαρτίν (Ισπανία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μάριτσιτς (Σερβία).
Πηγή: Sport-fm.gr
 http://www.trelokouneli.gr/megalh-nikh-tou-olumpiakou-sthn-konstantinoupolh/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...