Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Βρέθηκαν οι «συγγενείς» του «Ανθρώπου των Πάγων», Ότζι

Σύμφωνα με έρευνα, ο νεώτερος κοινός πρόγονος του Ότζι και των Τυρολέζων συγγενών του έζησε πριν από 10.000 - 12.000 χρόνια.
Συγγενείς που ζουν στις γειτονικές Τυρολέζικες Άλπεις, έχει ο Ότζι, ο κυνηγός της εποχής του χαλκού, το μουμιοποιημένο σώμα του οποίου...
είχε βρεθεί σε έναν παγετώνα της Ιταλίας, σύμφωνα με μια έρευνα γενετιστών που ανακοίνωσαν σήμερα τα συμπεράσματά τους.

Ο «Άνθρωπος των Πάγων», που είναι ηλικίας 5.000 ετών, είναι αντικείμενο εντατικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Το DNA του έχει χαρτογραφηθεί από το 1991, όταν ανακαλύφθηκε η παγωμένη σορός του στα βουνά.

Από τις εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν 3.700 άνδρες στο Τυρόλο διαπιστώθηκε ότι οι 19 από αυτούς είχαν ορισμένες γενετικές ομοιότητες με τον Ότζι, αποκάλυψε ο Βάλτερ Πάρσον, βιολόγος-ιατροδικαστής στην ιατρική σχολή του Ίνσμπρουκ. «Αυτοί οι Τυρολέζοι και ο Ότζι είχαν τους ίδιους προγόνους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, ο νεώτερος κοινός πρόγονος του Ότζι και των Τυρολέζων συγγενών του έζησε πριν από 10.000-12.000 χρόνια.

Πιστεύεται ότι ο Ότζι ήταν 46 ετών όταν πέθανε, πιθανότατα επειδή κάποιος τον πλήγωσε με ένα βέλος. Η σορός του φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νότιου Τυρόλο, στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας.
kathimerini.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5129.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...