Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Χ.Α.: Πέρασαν τα πακέτα στην Πειραιώς, ΔΕΗ και Εθνική έδωσαν το θετικό πρόσημο

Πέρασαν τα πακέτα της Πειραιώς, θέση που κατείχε η BCP, μετά την απόκτηση της Millennium, από την Ελληνική τράπεζα, με το ταμπλό να γράφει ημερήσιο τζίρο 667 εκατ. ευρώ.

Εκ των οποίων, ποσό κοντά στα 500 εκατ. ευρώ έγινε στην Τράπεζα Πειραιώς και στο warrant της, τα οποία πέρασαν σε μια σειρά από funds, όπως αυτά που διαχειρίζεται ο Τζορτζ Σόρος, το Third Point κ.ά. αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά το πακέτο της BCP που άλλαξε χέρια στην Πειραιώς και δημιουργεί προσδοκίες για καθαρή «εμπλοκή» στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά των μεγάλων διεθνών διακινητών κεφαλαίων στο Χ.Α., ποντάροντας στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Η άποψη που επικρατεί από χθες το βράδυ στους τραπεζικούς κύκλους είναι η παραδοχή ότι τα πακέτα που θα δοθούν στο μέλλον στους ξένους στο πλαίσιο της διεύρυνσης της μετοχικής σύνθεσης των τραπεζών θα γίνει με discount, με εκπτώσεις από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς σε όλα τα μεγάλα deals. Δηλαδή, όσο κι αν έχει ανέβει η αγορά, τα όποια πακέτα στο μέλλον, ή οι όποιες αυξήσεις προοιωνίζονται, όπως αυτή της Eurobank, θα γίνει σε χαμηλότερες τιμές από τις τρέχουσες, με πρώτο «ζημιωμένο» το ΤΧΣ, που έχει και την πλειοψηφία των τραπεζών σήμερα στις τράπεζες.

Επειδή οι τραπεζίτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων στα πιστωτικά ιδρύματα, γνωρίζουν τα ισχύοντα στις αγορές, το ΤΧΣ και η τρόικα, μάλλον θα πρέπει να βάλλουν νερό στο κρασί τους και να προετοιμαστούν για μικρότερα έσοδα από τα προβλεπόμενα. Σημειωτέον ότι στο τέλος Δεκεμβρίου, θα υπάρξει η δυνατότητα εξάσκησης των warrants σε Alpha και Εθνική και στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2014 στην Πειραιώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στην εξάσκηση των warrants. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γεγονός ότι passive funds, που έχουν μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα, τοποθετούνται στις Ελληνικές τράπεζες, αν μη τι άλλο αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για τη συνέχεια στο Χ.Α., την αγορά και την οικονομία.

Πλην όμως, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, καταδεικνύει ότι οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα στο Χ.Α. και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι από τα χαμηλά της 15ης Ιουλίου, τα κέρδη για το Χ.Α. έφτασαν σχεδόν στο 50%. Και μόνο τον Οκτώβριο οι πτωτικές συνεδριάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενδεικτικές της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί.

Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε με απώλειες 9,76%, στο 1,48 ευρώ και πλέον διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή του 1,50 που έγιναν νωρίτερα τα πακέτα στους ξένους. Ποσοστό 48% του ημερήσιου τζίρου έγινε στην Πειραιώς την Τετάρτη και περίπου 25% στο warrant της τράπεζας. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1,723 εκατ. τεμάχια τζίρος στην Εθνική αντιστοιχεί μόλις στο… 1% του συνολικού ημερήσιου τζίρου της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης ενώ πάτησε στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 1.152 μονάδων, πέρασε σε θετικό πρόσημο προς το τέλος των συναλλαγών, κλείνοντας με κέρδη 0,63%, στις 1.173,30 μονάδες, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται πλέον πάνω από τις 1.200 μονάδες. Η ΔΕΗ έδωσε τα… φώτα της και έκλεισε με κέρδη 5,12%, στα 10,67 ευρώ, ακολούθως η Εθνική έκλεισε με άνοδο 4,5%, στα 4,13 ευρώ, ενώ ισχυρές εντολές βγήκαν στην Motor Oil, που έκλεισε με άνοδο 3,3%, ΟΤΕ, 2,79%, Βιοχάλκο που τερμάτισε σε νέα υψηλά, στα 7,39 ευρώ. Επίσης, ισχυρή άνοδο 2,5% κατέγραψε η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία ευνοείται από τους μεγάλους τζίρους στην αγορά. Αντίδραση, επίσης, για τον ΟΠΑΠ, τη ΜΕΤΚΑ και τον Μυτιληναίο, που έκλεισε στα 6 ευρώ. Απώλειες 1,375 για την Alpha, την Jumbo, που έχει θετικές συστάσεις από τους ξένους, με τιμή στόχο πάνω από τα 10 ευρώ.

reporter.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7551.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...