Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Εξάρθρωση του bot Coreflood


Το αμερικάνικο υπουργείο δικαιοσύνης και το FBI, δήλωσαν ότι κατάφεραν να εξουδετερώσουν το κακόβουλο “bot” με την ονομασία Coreflood, το οποίο είχε μολύνει πάνω από 2 εκατομμύρια υπολογιστές, μέσω του οποίου κακόβουλοι χρήστες αποσπούσαν προσωπικά στοιχεία, κυρίως οικονομικά, από ανυποψίαστους χρήστες.
Το συγκεκριμένο bot, εκμεταλλευόταν ευπάθειες σε υπολογιστές που είχαν εγκατεστημένα τα Windows, από τους οποίους αποσπούσε στοιχεία και δεδομένα.

Από τη στιγμή λοιπόν που το Coreflood θα εγκαθίστατο στο συγκεκριμένο υπολογιστή, θα είχε πρόσβαση σε στοιχεία λογαριασμών όπως ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης και πολλά ακόμη στοιχεία κατά κύριο λόγο οικονομικά, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών κτλ.
Οι αρχές δηλώνουν ότι 2 εκατομμύρια περίπου υπολογιστικά συστήματα έπεσαν θύματα του Coreflood, αλλά είναι αδύνατο να έχουμε ακριβή αριθμό θυμάτων αφού το συγκεκριμένο bot δρούσε συνεχώς μολύνοντας νέους υπολογιστές.
Υπολογίζεται ότι τα 1,8 εκατομμύρια των θυμάτων είναι από τις ΗΠΑ ενώ τα υπόλοιπα από τον υπόλοιπο κόσμο.
www.secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...