Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κούρεμα... μέχρι 90% στα όρια των καρτών



Πλέον αποτελούν παρελθόν πιστωτικές κάρτες με όριο αγορών πάνω από 5.000 ευρώ. Σήμερα ο μέσος όρος στα πιστωτικά όρια έχει μειωθεί σημαντικά και διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ.
"Κουρεύουν" μέχρι και 90% τα πιστωτικά όρια των καρτών οι τράπεζες και με επιστολές ειδοποιούν τους πελάτες για τη μείωση των ορίων για αγορές και αναλήψεις μετρητών.
Πλέον αποτελούν παρελθόν πιστωτικές κάρτες με όριο αγορών πάνω από 5.000 ευρώ. Σήμερα ο μέσος όρος στα πιστωτικά όρια έχει μειωθεί σημαντικά και διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ.
Μάλιστα μεγάλη ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στη χώρα μείωσε το πιστωτικό όριο πελάτη της από τα 12.000 ευρώ στα 1.000 ευρώ. Η πολιτική του haircut των πιστωτικών ορίων αποτελεί κοινή γραμμή για το σύνολο των τραπεζών. Κοινή, όμως, γραμμή έχουν και στις εγκρίσεις για χορήγηση πιστωτικών καρτών, αφού οι απορρίψεις φτάνουν σχεδόν στο 85%. "Κομμένοι" είναι πλέον και οι μη καταχωρισμένοι στη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία πελάτες αν καθυστερούν έστω και για λίγες ημέρες την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες.
Στην επιστολή που στέλνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως: εφαρμόζοντας τις αρχές του υπεύθυνου δανεισμού, επανεξετάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα όρια των πιστωτικών καρτών της πελατείας τους. Βασικά κριτήρια αυτής της διαδικασίας είναι, μεταξύ άλλων, η χρήση των καρτών, η αποπληρωμή των οφειλών και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.
Οι οφειλές
Και γνωστοποιούν ότι στο πλαίσιο αυτής της επανεξέτασης ενημερώνονται για τη μη ομαλή αποπληρωμή των οφειλών των πελατών τους σε άλλες τράπεζες, μέσω του διατραπεζικού αρχείου συγκέντρωσης οφειλών.
Και τέλος ενημερώνουν τον πελάτη για τα νέα πιστωτικά όρια της κάρτας του.
Την ίδια ώρα τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έχουν πάρει στην κυριολεξία "φωτιά", καθώς φτάνουν ακόμα και στο 19% -για αγορές- και στο 21,35% για ανάληψη μετρητών.
Ενώ οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των μηνιαίων δόσεων από πιστωτικές κάρτες "τρέχουν" πια με 20%.
Πηγη : www.e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...