Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ενός κακού μύρια έπονται- Άλλες τρεις εταιρείες του Μαρινόπουλου στον πτωχευτικό κώδικα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην ελληνική αγορά μετά το αίτημα της εταιρείας Μαρινόπουλος για μέτρα προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές.
Εργαζόμενοι και συνεργαζόμενες εταιρίες με την αλυσίδα σουπερ μάρκετ  αγωνιούν για την έκβαση της υπόθεσης.
Την Τετάρτη, η εταιρεία Μαρινόπουλος υπέβαλλε τρεις ακόμα αιτήσεις λήψης μέτρων προληπτικής προστασίας και υπαγωγής στο άρθρο 99.
-Την πρώτη υπέβαλλε η Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ. Πρόκειται για την εταιρεία που ασκεί  διοίκηση και διαχείριση για συνολικές υποχρεώσεις  196 εκατομμυρίων ευρώ.
-Τη δεύτερη υπέβαλλε η Express M AE. Πρόκειται για 160 μικρά σουπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα με συνολικές υποχρεώσεις 275 εκατομμυρίων ευρώ
-Τη τρίτη υπέβαλλε η ΞΥΝΟΣ ΑΕ με 19 μικρά σουπερ Μάρκετ στην Αθήνα και την Ήπειρο και συνολικές υποχρεώσεις  19,6 εκατομμυρίων ευρώ
Πίσω από αυτά τα καταστήματα κρύβονται βεβαίως εκατοντάδες εργαζόμενοι που αγωνιούν. Και αυτές οι  αιτήσεις θα συζητηθούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.
Την ίδια ώρα, όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η εταιρεία Μαρινόπουλος με νέα ανακοίνωση της διαβεβαίωσε τους πελάτες της πως «με κανονικούς ρυθμούς διεξάγεται η λειτουργία των καταστημάτων της» και ότι «τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμή λειτουργία και την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών».
Ωστόσο, η πραγματική εικόνα στα καταστήματα της εταιρείας είναι απογοητευτική. Άδεια ράφια και αποθήκες χωρίς στοκ καθώς  οι προμηθευτές όχι μόνο δεν στέλνουν προϊόντα, αλλά με δικαστικές αποφάσεις προχωρούσαν σε κατάσχεση  εμπορευμάτων. 
Εργαζόμενοι της εταιρείας και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από τα κεντρικά γραφεία, ζητώντας να συναντηθούν με τη διοίκηση και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις. Μάλιστα δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα μικροεπεισόδια.
Οι συγκεντρωμένοι έριξαν την εξωτερική πόρτα και κατευθύνθηκαν έξω από τα γραφεία, φωνάζοντας συνθήματα.
Και ενώ την Παρασκευή θα συζητηθεί το αίτημα της διοίκησης της εταιρείας  για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, προμηθευτές και συνεργαζόμενοι μαζί της μέσω δικηγόρου ζητούν την ενεργοποίηση  της ματαιωθείσας αίτησης πτώχευσης που είχαν καταθέσει,  ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστά η εταιρεία. 
Εργαζόμενοι και φορείς της αγοράς παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία, ενώ έντονος είναι ο φόβος για ντόμινο με συνεργαζόμενες εταιρείες να οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.


http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?art=330629&artTitle=enos_kakou_myria_epontai_alles_treis_etaireies_tou_marinopoulou_ston_ptocheftiko_kodika_


http://greekto.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...