Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Τα "μαγικά" κυβάκια που θα δείχνουν αν μία τροφή χάλασε [video]

Επιστήμονες από την Κίνα κατασκεύασαν μικροσκοπικούς αισθητήρες που αλλάζουν χρώμα για να μας υποδείξουν ότι το γάλα έχει πλέον χαλάσει...


Τα χρωματιστά κυβάκια κοστίζουν λίγα λεπτά του ευρώ και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες τροφές εκτός από το γάλα.

Το μέγεθός τους δεν ξεπερνά το σπόρο του καλαμποκιού και περιέχουν ένα μείγμα μετάλλων και χημικών. Αρχικά, το χρώμα τους είναι κόκκινο όμως αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα διάφορα συστατικά αντιδρούν μεταξύ τους.

Η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα χρώματα αντιστοιχεί με την ταχύτητα ανάπτυξης του μικροοργανισμού Ε. coli και ανάλογα με τη θερμοκρασία. Το βακτήριο Ε. coli μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση και σοβαρές λοιμώξεις.

Όταν οι αισθητήρες γίνουν πράσινοι, τα βακτήρια έχουν αναπτυχθεί σε υπερβολικό βαθμό κι έτσι δεν είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το γάλα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου δηλώνουν πως μπορούν να προσαρμόσουν το προϊόν ώστε να είναι κατάλληλο για τεράστια γκάμα προϊόντων.

Οι πρωτοποριακοί αισθητήρες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας Χημείας, αναφέρει το σχετικό άρθρο της Daily Mail.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/03/video_3887.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...