• Συλλεκτικά Κέρματα

 • Koula News

 • Pixwords Λύσεις

 • 250+ Flash Games

 • PixWords Scenes Λύσεις

 • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

 • Γεωπονικά Θέματα!

 • PicWords Λύσεις

 • ΛεξοΜανία Λύσεις

 • Slice Words Λύσεις

 • Me1matia Channel

 • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Επικοινωνία Πούτιν – Ομπάμα για επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα να εργαστούν από κοινού για τη "σταθεροποίηση" της Ουκρανίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί…

στην Υπερδνειστερία, τη ρωσόφωνη περιοχή του Μόλδοβα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι την Παρασκευή ο Πούτιν "πρότεινε να μελετηθούν τα μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει η διεθνής κοινότητα για να συνεργαστεί με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης", αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.
Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν να συζητηθούν "προσεχώς οι συγκεκριμένες παράμετροι" της συνεργασίας τους από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, τον Τζον Κέρι και τον Σεργκέι Λαβρόφ.
Το βράδυ της Παρασκευής ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ομπάμα για να συζητήσουν μια αμερικανική πρόταση εξόδου από την κρίση. Σύμφωνα πάντως με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για "τους εξτρεμιστές που προχωρούν ατιμώρητοι σε ενέργειες εκφοβισμού των φιλειρηνικών κατοίκων, των θεσμών και των δυνάμεων της τάξης σε πολλές περιοχές (της Ουκρανίας) και στο Κίεβο".

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην Υπερδνειστερία, την περιοχή του Μόλδοβα που κατοικείται από ρωσόφωνους, την ώρα που η χώρα αυτή βρίσκεται σε τροχιά προσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν εκεί πραγματοποίησαν πρόσφατα γυμνάσια και ο πρόεδρος του Μόλδοβα Νικολάε Τιμόφτι ανησυχεί για μια επανάληψη του σεναρίου που οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.
Ο Πούτιν "επέστησε την προσοχή στην ντε φάκτο κατάσταση πολιορκίας στην οποία βρίσκεται η Υπερδνειστερία, γεγονός που οδηγεί στην υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής" και είναι επιζήμιο για την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα.

Ζήτησε επίσης να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Μόλδοβα, της Υπερδνειστερίας, του ΟΑΣΕ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας και, έχοντας ρόλο παρατηρητή, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/epikoinonia-poutin-ompama-gia-epilush-ths-oukranikis-krishs/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...