Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ποιες νέες πρωτεΐνες συνδέονται με τον καρκίνο;

Μια νέα οικογένεια πρωτεϊνών, εμπλέκεται σύμφωνα με ερευνητές στην κυτταρική διαίρεση, γεγονός που γεννά ελπίδες για την έρευνα και θεραπεία του καρκίνου.
Η νέα οικογένεια πρωτεϊνών, που ονομάζονται γλουταμινικές ενδομεμβρανικές πρωτεάσες (οι πρωτεάσες χρειάζονται για τη διάσπαση των πρωτεϊνών), σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο, διαθέτει ένα ιδρυτικό μέλος, μία πρωτεΐνη που ονομάζεται Rce1 και αυτή ευθύνεται για τη μετατροπή των υγιών κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα.

Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, σύμφωνα με τον καθηγητή David Barford, επικεφαλής της μελέτης από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, είναι πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη πρωτεΐνη.

Η Rce1 είναι μια ενδομεμβρανική πρωτεάση, που σημαίνει ότι μπορεί να αποκόψει ορισμένα τμήματα από άλλες πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη μεμβράνη. Στην ουσία δηλαδή, η νέα αυτή πρωτεΐνη ελέγχει τις πρωτεΐνες εκείνες που είναι υπεύθυνες για τη μετατροπή υγιών κυττάρων σε καρκινικά και αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αναπτύξουν νέες θεραπευτικές αγωγές κατά του καρκίνου.

Μέχρι σήμερα, οι ερευνητές δεν ήταν σε θέση να συμπεριλάβουν αυτή την πρωτεΐνη σε οποιαδήποτε από τις τρεις γνωστές οικογένειες των ενδομεμβρανικών πρωτεασών και για τον λόγο αυτό ήταν δύσκολο να στοχεύσουν σε θεραπεία με τα παραδοσιακά φάρμακα.

Πλέον, ανακαλύπτοντας μία νέα τέταρτη οικογένεια με μοναδικό γνωστό μέλος την Rce1, περαιτέρω έρευνες θα μπορούσαν μια μέρα να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για τον καρκίνο.
clickatlife.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9714.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...