Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Εργο-μαμούθ στη Ρουμανία

Μειοδότης ως μέλος μιας σύμπραξης διεθνών κατασκευαστικών ομίλων σε έργο-μαμούθ (συνολικού κόστους 4 δισ. ευρώ περίπου) στη Ρουμανία αναδείχθηκε ο όμιλος της Ελλάκτωρ.



Ειδικότερα, η σύμπραξη εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν η θυγατρική της Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. (25%), η Vinci Concessions SAS (37,5%) και η Strabag AG (37,5%), αναδείχθηκε μειοδότης, από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας, που εκπροσωπείται από τη C.N.A.D.N.R. ? Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών Ρουμανίας, για έργο παραχώρησης στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του τμήματος Comarnic - Brasov του Αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι ? Brasov. Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης για το έργο είναι 29 έτη.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών μεγάλων κόμβων, 39 τεχνικά έργα, τρεις δίδυμες σήραγγες συνολικού μήκους 19,4 χιλιομέτρων. Σημειώνεται ότι το συνολικό μήκος του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου είναι 54 χιλιόμετρα.
Ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί από κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κατά 33% επί του κατασκευαστικού αντικειμένου, η Vinci Construction Grands Projects, η Vinci Construction Terrassement και η Strabag.
Ο αυτοκινητόδρομος Α3, ο οποίος διασχίζει τα Καρπάθια Ορη, είναι η κύρια σύνδεση του κέντρου της Ρουμανίας και της περιοχής της Τρανσυλβανίας με την Ουγγαρία και τη Δυτική Ευρώπη. Τη λειτουργία του έργου θα αναλάβει κοινοπραξία αποτελούμενη από τις Vinci Concessions, Strabag και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.
Θυμίζουμε ότι στο τέλος του εννεαμήνου το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της κατασκευαστικής δραστηριότητας του ομίλου βρισκόταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ανερχόμενο σε 2,8 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν συμβάσεις προς υπογραφή, συνολικού ύψους 390 εκατ. ευρώ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2301.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...