Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της συμμετοχής της στη Finansbank A.Ş. (99,81%) στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ (Qatar National Bank S.A.Q. – QNB) ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Εθνική Τράπεζα.
Το τίμημα της συναλλαγής είναι 2.750 εκατ. ευρώ. Η μεταβίβαση συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στη Finans Finansal Kiralama A.Ş. (29,87%), στη FinansYatırım Menkul Degerler A.Ş. (0,2%), και στη FinansPortfoy Yonetimi A.Ş. (0,02%). Παράλληλα, η QNB αποπλήρωσε το δάνειο μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 910 εκατ. δολ., που η ΕΤΕ είχε χορηγήσει στη Finansbank, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ρευστότητα του ομίλου ΕΤΕ κατά περίπου 3,6 δισ. ευρώ.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο proforma δείκτης CET1 της ΕΤΕ για το α’ τρίμηνο του 2016 αυξάνεται περίπου κατά 740 μβ και ανέρχεται στο 21.8%. Αυτή η κεφαλαιακή ενίσχυση θα ανοίξει το δρόμο για την αποπληρωμή, μετά από έγκριση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού («ΕΕΜ») της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των 2,0 δισ. ευρώ μετατρέψιμων υπό αίρεση ομολογιών («CoCos») που η ΕΤΕ εξέδωσε στις 9 Δεκεμβρίου 2015.
Η ΕΤΕ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα που αντλήθηκε από τη Συναλλαγή, ώστε να μειώσει σημαντικά το χρηματοδοτικό της κόστος, μην ανανεώνοντας τα ομόλογα του Πυλώνα ΙΙ και μειώνοντας αντίστοιχα την έκθεσή της στο μηχανισμό Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα («ELA»).
Η πώληση της Finansbank υπογραμμίζει την αφοσίωση της διοίκησης της ΕΤΕ στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της τράπεζας και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της να διοχετεύσει κεφάλαια στην ελληνική οικονομία και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Σχετικά με τη Συναλλαγή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, δήλωσε τα εξής:
«Η πώληση της συμμετοχής μας στη Finansbank αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα με την οποία η τράπεζα επιδιώκει να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της και, παράλληλα, να τηρεί τις δεσμεύσεις της. Η ΕΤΕ είναι σήμερα η ισχυρότερη τράπεζα στην Ελλάδα σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας και θα εφαρμόσει από θέση ισχύος τη στρατηγική της, που αποσκοπεί σε τρεις βασικούς στόχους: Στην αύξηση της κερδοφορίας της, στη βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου της και στην υποστήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Χαίρομαι, ιδιαίτερα, που ο νέος ιδιοκτήτης της Finansbank, η QNB, έχει μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον στην Τουρκία και θα συνεχίσει να μεγεθύνει και να αναπτύσσει την τράπεζα».


http://www.altsantiri.gr/oikonomia/oloklirothike-polisi-tis-finansbank-apo-tin-ethniki-trapeza/ 

http://kafedakigr.blogspot.com/2016/06/finansbank.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...