Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ποιον browser «κατηγορεί» η Microsoft για τις μπαταρίες που… πεθαίνουν , ποιος καταναλώνει λιγότερη ενέργεια;

Το πρόγραμμα περιήγησης που τελειώνει πιο γρήγορα τη μπαταρία στους φορητούς υπολογιστές

 

 

Η Microsoft πραγματοποίησε μια σειρά από πειράματα για να διαπιστώσει ποιο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο είναι πιο «πεινασμένο» για ενέργεια.
Το Google Chrome μπορεί να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, αλλά μετά από μια σειρά από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τη Microsoft, διαπιστώθηκε ότι «καταπίνει» μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Το πείραμα της Microsoft έγινε σε τέσσερις φορητούς υπολογιστές και η μόνη διαφορά ήταν το πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο παιζόταν ένα βίντεο. Τα διαφορετικά προγράμματα περιήγησης στα οποία έπαιζε το βίντεο για το πείραμα της Microsoft, ήταν τα: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera και Microsoft Edge. Τα αποτελέσματα βάζει ξεκάθαρα το Google Chrome στη χειρότερη θέση, με την μπαταρία του φορητού υπολογιστή να διαρκεί μόλις 4 ώρες και 19 λεπτά.
Στη συνέχεια ακολουθεί το Mozilla Firefox που τελειώνει τη μπαταρία του υπολογιστή σε 5 ώρες και 9 λεπτά, ενώ το Opera, ένα πρόγραμμα περιήγησης με μια συγκεκριμένη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ήρθε στη δεύτερη θέση, με διάρκεια 6 ωρών και 18 λεπτών. Το πρόγραμμα Opera αναγνωρίζει πότε ο φορητός υπολογιστής σας δεν είναι πλέον συνδεδεμένος στην πρίζα και μειώνει τη δραστηριότητα στο φόντο, σταματώντας αχρησιμοποίητα plug-ins κι άλλες δραστηριότητες. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο browser της Microsoft, Edge, βγήκε στην κορυφή αφού ο υπολογιστής κατάφερε να μείνει ανοιχτός συνολικά 7 ώρες και 22 λεπτά, δηλαδή 70% περισσότερο απ' ό,τι το Google Chrome.





Παρόλα αυτά το Microsoft Edge δε διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που έχει το Google Chrome ούτε οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης είναι άμεσα διαθέσιμες. Ωστόσο, το Edge διαθέτει άλλα πλεονεκτήματα όπως αυτό της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που το Google Chrome έχει κατηγορηθεί για μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας.


http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2282190/pion-browser-katigori-i-microsoft-gia-tis-bataries-pou-pethenoun

  http://greekto.blogspot.gr/2016/06/browser-microsoft.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...