Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«Μαύρη επέτειος» από την επιβολή των capital controls

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Οι σχετικές παρεμβάσεις θα αποτυπώνονται σε υπουργική απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και θα εφαρμοσθούν σε πλήρη συμφωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πάντως, λόγω της αυριανής μαύρης επετείου η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) εξέδωσε ένα απολογιστικό του τελευταίου χρόνου, θέλοντας να καταδείξει τη ζημιά που προκάλεσαν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί στην αγορά. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ:
  • Σημειώθηκε πτώση εξαγωγών κατά 11,7%, ύφεση 1,3%, αποεπένδυση κατά 2,7%, πτώση της κατανάλωση κατά 4,3% και μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.
  • Τα λουκέτα από την επιβολή των capital controls έως και σήμερα ανήλθαν σε 25.990.
  • Κατεγράφη μείωση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων κατά περίπου 3.000, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Από τις 15.379 νέες επιχειρήσεις πέρυσι, φέτος ενεγράφησαν στο ΓΕ.ΜΗ 12.486 νέες επιχειρήσεις, έναντι των 18.030 το 2014 και των 20.024 το 2013.
  • Η Ελλάδα απώλεσε έξι θέσεις στη 56η θέση στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ 61 χωρών, ως αποτέλεσμα των capital controls.
Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει πως ανάπτυξη με capital controls δεν θα έρθει στην αγορά, ούτε και νέο χρήμα στις ελληνικές τράπεζες, όπου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί στα 121,5 δισ. ευρώ. «Το όραμα της «δίκαιης» ανάπτυξης δεν θα προκύψει, όσο δεν υπάρχει δίκαιη φορολογία, χρηματοδότηση, απασχόληση, δημόσια διοίκηση, πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, ρευστότητα και δίκαιο επιχειρηματικό περιβάλλον στην ελληνική αγορά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε πως η επιβολή των capital controls είναι ενοχλητική για την επιχειρηματικότητα. «Ας ελπίσουμε, ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα συνεχίσουν σταδιακά να χαλαρώνουν και μέχρι το τέλος του 2016 η παρουσία τους θα είναι διακριτική, μέχρι βεβαίως να αρθούν οριστικά. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα υπάρξουν το 2017, δεύτερα γενέθλια για τα «άδικα» και αντιαναπτυξιακά «capital controls», είπε.


http://www.cnn.gr/money/story/37215/mayri-epeteios-apo-tin-epivoli-ton-capital-controls

 http://greekto.blogspot.gr/2016/06/capital-controls.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...