Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Θα υπάρξει παράταση για την υποβολή στο taxisnet;

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής στο taxisnet των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου φέρεται να έχει αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία. Διαφορετικά, θα πρέπει σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα νοικοκυριά να επιβάλει τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία προκαλώντας την μήνιν των πολιτών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου και η πρώτη δόση του φόρου, εφόσον προκύπτει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου. Ακόμα και με την παράταση της δήλωσης μέχρι τις 22 Ιουλίου η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί στα τέλη του επόμενου μήνα. Το υπουργείο Οικονομικών αναγκάσθηκε να αποφασίσει την παράταση της προθεσμίας (αν και δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή ακόμα η τροπολογία που θα μεταθέτει τις ημερομηνίες) εξαιτίας της χαμηλής ροής που καταγράφεται. Στην περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών δεν ελάμβανε αυτή την απόφαση το ηλεκτρονικό σύστημα θα κατέρρεε καθώς δεν έχουν υποβληθεί ακόμα 2,7 εκατ. Φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι τις ημέρες που απομένουν μέχρι την κανονική λήξη της προθεσμίας θα έπρεπε να υποβάλλονται καθημερινή 225.000 δηλώσεις. Νούμερο αρκετά μεγάλο για τις αντοχές του συστήματος TAXISnet. Σημειώνεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερες από 150.000 δηλώσεις ημερησίας. Ταυτόχρονα με τα φυσικά πρόσωπα τις δηλώσεις τους υποβάλλουν και οι επιχειρήσεις εξέλιξη που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο TAXISNET. Όπως προκύπτει από τα χθεσινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί ανέρχονται σε 3.320.469.

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/111887/forologikes-diloseis-2016-tha-yparksei-paratasi-gia-tin-ypovoli-sto-taxisnet

 http://greekto.blogspot.gr/2016/06/2016-taxisnet.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...