Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

«Τέλος» πειρατείας σε υπολογιστές και tablet

Είμαστε όλοι ένοχοι εκ προοιμίου. Ας πληρώσουμε κάτι ακόμα για την βιομηχανία θεάματος που το 2015 έκανε ρεκόρ εισπράξεων παγκοσμίως. Σήμερα πληρώνουμε τέλος πειρατείας στα μέσα αποθήκευσης και στο χαρτί Α4. Δεν έχει σημασία…




γιατί τα χρησιμοποιούμε. Ένα ποσοστό πάει για κάποιους που κλέβουμε!

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει λοιπόν ένα τέλος 4% στα tablet και 2% στους υπολογιστές «ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική πειρατεία»!

Αυτό δίνει καταπληκτικές ιδέες για την αύξηση των εσόδων του κράτους:


Να μπει τέλος στα αυτοκίνητα και στα μηχανάκια γιατί τα χρησιμοποιούν ληστές τραπεζών.
Να μπει τέλος στα κινητά γιατί χρησιμοποιούνται για να ακούσουμε μουσική.
Να μπει τέλος στα μαχαίρια γιατί τα χρησιμοποιούν δολοφόνοι.
Να μπει τέλος στα εσώρουχα γιατί τα ισχυρά καθαριστικά πλυντηρίου μολύνουν το περιβάλλον.

Αν και δεν είναι ελληνικό φαινόμενο η λεγόμενη «πειρατεία» και δεν ευθύνονται μόνο Έλληνες για τα «χαμένα» έσοδα (τα πια;;;) της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος/πολιτισμού, παρόλα αυτά μόνο στην Ελλάδα επιβάλλεται προκαταβολικά «ποινή» χρήσης Η/Υ – Tablet αντί να προωθήσουμε τον ψηφιακό αλφαβητισμό.

Μήπως είναι καλύτερα να μπει τέλος στην ανοησία της a priori καταπάτησης «πνευματικής ιδιοκτησίας»; Διαφορετικά, αυτό το τέλος τι ακριβώς νόημα έχει πλην της πλήρους νομιμοποίησης του να κατεβάζουμε ότι γουστάρουμε, αφού το έχουμε ήδη πληρωμένο!!!

Είναι πιθανότερο το τέλος που θα επιβληθεί να μην πάει ούτε στους δημιουργούς σαν αντιστάθμισμα των «χαμένων» εσόδων τους από την «πειρατεία». Μάλλον θεωρούν ότι θα μπει στον κρατικό προϋπολογισμό για να κλείσει δημοσιονομικά κενά ως επιπλέον έσοδο. Νομίζουν ότι υπάρχει ακόμα φοροδοτική δυνατότητα στον απλό πολίτη που θα αγοράσει ένα tablet ή έναν υπολογιστή για το παιδί του ή τον εαυτό του.

Είναι δυνατόν μία από τις λιγοστές ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας που είναι η χρήση νέας τεχνολογίας για την αύξηση της παραγωγικότητας να πνίγεται από τις παράλογες απαιτήσεις μίας βιομηχανίας που μας έχει γίνει τσιμπούρι;

Πηγή: SecNews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...