Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Το 88% των αγροτών δηλώνει κάτω από 5.000 ευρώ

«Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ στις φορολογικές του δηλώσεις», δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ.
«Πρέπει να το πάμε πιο κάτω ή να κάνουμε συζήτηση για να το πάμε πιο δίκαια πιο αναλογικά και να απαλλαγούν όσοι έχουν πιο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;», διερωτήθηκε.
«Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, θέλουν να γίνει 15 ή 20.000 ευρώ; Στις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ; Αν είναι να το πάμε παραπάνω για να το αντιμετωπίσουμε χιουμοριστικά...», δήλωσε, αφήνοντας υπαινιγμούς για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
Για την άρνηση των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ο κ. Αλεξιάδης αναρωτήθηκε «όταν κάνεις κινητοποίηση, την κάνεις για να πετύχεις αν δεν κανείς το διάλογο πως θα τον πετύχεις;».
«Δεν γίνεται διάλογος, ενώ τον επιδιώκουμε, γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες τι συμβαίνει, ξέρω κι εγώ απ' αυτά τα πράγματα, έχω κάνει κι εγώ καταλήψεις, έχω συλληφθεί», επισήμανε.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε νύξη και για τις αντιδράσεις των θιγόμενων από τα μπλόκα κοινωνικών ομάδων. «Αν με αυτό που κάνεις δεν πείθεις, και δημιουργείς προβλήματα, παίρνεις και τη σχετική ευθύνη», δήλωσε.
«Βεβαίως υπάρχει και κίνδυνος για τη φοροδιαφυγή όταν αυξάνεις το φορολογικό συντελεστή, αλλά οργανωνόμαστε και αυξάνουμε τα φορολογικά έσοδα», τόνισε ο υπουργός.
 
 
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2112400/alexiadis-to-88-ton-agroton-diloni-kato-apo-5-000-evro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...