Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Η τουρκική αστυνομία ανέκτησε κλεμμένο Πικάσο «Η Γυναίκα που χτενίζει τα μαλλιά της»

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη ανέκτησε κλεμμένο πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές... Το έργο ήταν «Η Γυναίκα που χτενίζει τα μαλλιά της» του 1940, λάδι σε καμβά. Απεικονίζει την Ντόρα Μααρ, την μούσα και ερωμένη του Πικάσο κατά την δεκαετία του 1930.

Η επιχείρηση που ήταν μυστική και έμοιαζε... κινηματογραφική βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό και ολοκληρώθηκε μόλις χθες, όταν οι μυστικοί αστυνομικοί που υποδύονταν τους πελάτες έκλεισαν το ραντεβού με τους απατεώνες που είχαν τον πίνακα σε καφέ της πόλης. Επί τόπου συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ την ίδια ημέρα ο πίνακας περιήλθε στην κατοχή των αρχών.

Οι δράστες πωλούσαν τον πίνακα έναντι οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό, ενώ τελικά η υποτιθέμενη συμφωνία είχε κλείσει στα επτά εκατομμύρια.

Ο πίνακας είχε κλαπεί από το σπίτι μιας συλλέκτριας στην Νέα Υόρκη, όμως η τουρκική αστυνομία δεν ανακοίνωσε το πότε. Πάνω αναγράφεται το όνομα της συλλέκτριας και το έργο μεταφέρθηκε στην Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης για να εξεταστεί.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/01/blog-post_8411.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...