Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Τελεσίγραφο τριών μηνών στην Ελλάδα - Ελέγξτε τα σύνορα ή... ξεχάστε τη Σένγκεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα "αμέλησε σοβαρά" τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν και δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.

Με το φάσμα της de facto εξόδου από την Συνθήκη Σένγκεν βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα που για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια διατρέχει τον κίνδυνο αποπομπής από μια ευρωπαϊκή δομή, αυτή τη φορά τον κοινό ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης διακίνησης προσώπων και προϊόντων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κολεγίου των Επιτρόπων της Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις προέβη σε δηλώσεις επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει παραμελήσει σημαντικά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της.

 Προκαλεί ο Βέμπερ και βγάζει την Ελλάδα εκτός... Σέγκεν! - Θύελλα αντιδράσεων
Ο κ. Ντομπρόφσκις πρόσθεσε ότι την Δευτέρα στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ οι υπουργοί ζήτησαν από την Κομισιόν την σύνταξη μιας έκθεσης προόδου για την Ελλάδα.
Αν η έκθεση της Κομισιόν υιοθετηθεί απ' τα κράτη μέλη -ακόμη και με αυξημένη πλειοψηφία- η Ελλάδα θα έχει τρεις μήνες για να διορθώσει την κατάσταση στα εξωτερικά της σύνορα με βάση το άρθρο 19α της συνθήκης Σένγκεν.
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα δώσει το πράσινο φως στην Κομισιόν να συντάξει μια λίστα με προτάσεις και συστάσεις προς τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε να διωρθωθούν οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος. Έπειτα η Ελλάδα θα έχει μια περίοδο τριών μηνών για να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Επιτροπής.
Εάν η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την κατάσταση σε διάστημα τριών μηνών, τότε η Κομισιόν μπορεί να προτείνει την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα ελληνικά σύνορα, μέτρο που μπορεί να παραταθεί για ανώτατο χρονικό όριο μέχρι και δύο έτη (άρθρο 26). Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει την έξοδο της Ελλάδας από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν, έστω και για διάστημα δύο ετών με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά σύνορά της.

 Μυστικό σχέδιο «αποκλεισμού» της Ελλάδας
Ντομπρόφσκις: Υπάρχουν σοβαρότατες αδυναμίες
Κατηγορηματική ήταν η έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής που συζητήθηκε στο κολλέγιο των Επιτρόπων που μόλις ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Βαλντίς Ντομπρόβσκις, υπάρχουν «σοβαρότατες αδυναμίες».
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Λετονό Αντιπρόεδρο, η έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής βρίσκει πως η Ελλάδα «δεν καταφέρνει να εκπλήρωσει τις υποχρεώσεις της» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Συνθήκη του Σένγκεν και υπάρχουν «σοβαρότατες αδυναμίες» στο μεταναστευτικό οικοδόμημα της χώρας που πρέπει να «αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές Αρχές». Η έκθεση παρατηρεί επίσης πως οι ελληνικές αρχές δεν ταυτοποιούν επαρκώς τους μετανάστες και ότι  Ελλάδα αμελεί τις υποχρεώσεις της.
Η έκθεση αυτή ζητήθηκε και από κράτη-μέλη που επιθυμούν να επεκτείνουν τους συνοριακούς τους ελέγχους για άλλα δύο χρόνια, καθώς δέχονται μεγάλες μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στην Ευρώπη κυρίως από την Ελλάδα.

 http://www.usay.gr/article/106105/telesigrafo_triwn_minwn_stin_ellada_elegxte_ta_synora_xexaste_ti_sengken.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...