Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ο Βαρουφάκης «ξεβρακώνει» Τσίπρα και κυβέρνηση για όλα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα γνώριζε πως το δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών. Παραδέχθηκε ότι ηχογραφούσε τα Eurogroup, πως υπήρχε πίεση για Grexit και ότι υπήρχε σχέδιο για παράλληλες πληρωμές μέσω των ΑΦΜ των πολιτών. Μίλησε άλλωστε για «Plan X»…
Ο πρώην υπουργός έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και απαντήσεις για τα δραματικά γεγονότα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Ιστορίες, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για την ατμόσφαιρα που αντιμετώπισε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος το βράδυ της 5ης Ιουλίου.
Η κυβέρνηση γνώριζε ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος τον περασμένο Ιούλιο θα οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών. Ωστόσο ο πρωθυπουργός έλεγε ευθέως στους συνεργάτες του ότι «δεν μπορεί να πει ότι συνθηκολογεί» με αποτέλεσμα να προκηρύξει το δημοψήφισμα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε παράλληλα ότι ούτως ή άλλως, ο κ. Τσίπρας είχε αποφασίσει να μη συγκρουστεί με τους εταίρους. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ τού εκμυστηρεύτηκαν ότι ούτε οι ίδιοι θα υπέγραφαν ποτέ αυτό το σχέδιο. Τουλάχιστον ο ίδιος αισθάνεται ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών.
Την ίδια ώρα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, στο ερώτημα αν ως υπουργός Οικονομικών είχε ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Είναι αλήθεια». Τόνισε ότι το πρώτο που κράτησε πάνω από 10 ώρες ήταν ένα έντονο και στα όρια της σωματικής εξόντωσης Eurogroup. Είπε ότι έκανε την ηχογράφηση ώστε αν πήγαινε στο υπουργικό συμβούλιο και τον ρωτούσαν τι ειπώθηκε δεν θα θυμόταν.

http://www.trelokouneli.gr/o-varoufakis-xevrakoni-tsipra-ke-kivernisi-gia-ola/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...