Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Περιορισμένη η διείσδυση του Firefox OS για το 2013


Αν ασχολείστε έστω και λίγο με το χώρο των smartphones και tablets είναι βέβαιο ότι θα έχετε ακούσει για το Firefox OS.
Πρόκειται για το ανοιχτού κώδικα mobile λειτουργικό που αναπτύσσει η Mozilla και το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Android.

Μάλιστα η ισπανική Telefónica ήδη παρουσίασε σε πρωτότυπο μια συσκευή με το συγκεκριμένο λειτουργικό. Όπως σχολιάζεται μάλιστα είναι βέβαιο ότι θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορικά στις αγορές όπου υπάρχει ζήτηση για φθηνότερα κινητά.

Επιπλέον το Firefox OS θα μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές στις οποίες τρέχει το Android OS. Παρόλα αυτά έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να έχει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και σε σχετικά φθηνά κινητά η tablets.

Εκτός από την Telefónica βέβαια οι εταιρείες που πρόκειται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια συμπεριλαμβάνονται η Deutsche Telekom, η Etisalat, η Smart, η Sprint, η Telecom Italia, η Alcatel και η ZTE. Οι πρώτες συσκευές από με το νέο λειτουργικό αναμένεται να εμφανιστούν στις αρχές του επόμενου έτους στη Βραζιλία με κόστος κάτω από 100 δολάρια και όπως είναι φυσικό αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες.

Παρόλα αυτά, συνολικά τουλάχιστον για το 2013 δεν αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό αντίπαλο του Android. Σύμφωνα με αναλυτές κατά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1% της συνολικής παραγωγής smartphone παγκοσμίως. Οι λόγοι, κατ' αυτούς, είναι τόσο ότι ακόμη δεν το γνωρίζει αρκετά το κοινό, όσο και το γεγονός ότι προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλο οικοσύστημα εφαρμογών.

Φυσικά όλα θα κριθούν από τις δυνατότητες του. Στο βαθμό που μπορεί να παράσχει τις ίδιες δυνατότητες με άλλα λειτουργικά αλλά σε συσκευές χαμηλότερων επιδόσεων, το πιθανότερο είναι ότι σιγά σιγά κατασκευαστές αλλά και χρήστες θα αρχίσουν να το υιοθετούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο χώρος της τεχνολογίας δεν είναι καθόλου στατικός.

Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι παρόλο που η Nokia και η RIM για πολλά χρόνια κυριαρχούσαν στο χώρο του mobile, τώρα η επιβίωση τους είναι αμφίβολη. Αν λοιπόν το λειτουργικό της Mozilla έχει πραγματικά πλεονεκτήματα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σπεύσουν να το χρησιμοποιήσουν.

techit.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/firefox-os-2013.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...