Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταφέρθηκαν γήινα μικρόβια στον Άρη;

 Μεταφέρθηκαν γήινα μικρόβια στον Άρη;
 
Μικρόβια στο περιβάλλον του Άρη ενδέχεται να έχει μεταφέρει το όχημα Curiosity, που εδώ και ένα μήνα εξερευνά τον γειτονικό μας πλανήτη. Ειδικότερα, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, το προσωπικό της NASA δεν αποστείρωσε ένα από τα τρυπάνια του Curiosity, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταφορά μέχρι και 250.000 γήινων μικροβίων στον Άρη.
Το πιθανότερο είναι ότι τα περισσότερα μικρόβια πέθαναν αμέσως μετά την προσεδάφιση, ωστόσο για παν ενδεχόμενο το όχημα προγραμματίστηκε να μείνει μακριά από νερό, πάγο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να στηρίξει ζωή.
Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι πολλοί οργανισμοί παρουσιάζουν μεγάλη ανθεκτικότητα και επιβιώνουν κάτω από ακραίες συνθήκες.
Για παράδειγμα, το 2005 οι Ρώσοι υπέστησαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι λειχήνες που είχαν επιβιώσει στο απόλυτο κενό και υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, αναπτύσσονταν μέσα σε έναν πύραυλο Soyuz. Μικρόβια έχουν επίσης ανιχνευθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η NASA δεσμεύεται από τη Συνθήκη του ΟΗΕ για τις αρχές που διέπουν τις δραστηριότητες των κρατών κατά την εξερεύνηση του διαστήματος, η οποία προβλέπει την προστασία του περιβάλλοντος των πλανητών, ωστόσο ορισμένες φορές σημειώνονται λάθη.
Σε δηλώσεις της η υπεύθυνη του τμήματος πλανητικής προστασίας της NASA, Catharine Anastasia Conley, παραδέχθηκε ότι πριν την απογείωση του Curiosity το Νοέμβριο, δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο.
Οι μηχανικοί άνοιξαν ένα αποστειρωμένο κουτί που περιείχε ένα τρυπάνι για να συναρμολογήσουν κάποια από τα κομμάτια του χωρίς να της το πουν.
Αυτό σημαίνει ότι το τρυπάνι, που δεν αποστειρώθηκε εκ νέου, ενδέχεται να μετέφερε στον Άρη χιλιάδες μικρόβια, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.
Πηγή: econews.gr
http://troktiko.eu/2012/09/metaferthhkan-giina-mikrobia-ston-arh/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...